-40%

Intenzivní koncentrát Vitamin Energizer pro unavenou a mdlou pleť

Rating:
100%
SKU: 876
Běžná cena 1204 Kč Akční cena 722 Kč
Vysoce koncentrované ingredience okamžitě dodávají extra porci vitamínů, oživují unavenou a fádní pleť. Výsledkem je zářivá a svěží pleť. Vhodné pro každý typ pleti, s potřebou dodání vitamínů a svěžesti.
Dostupnost: Skladem
SKU
876

VITALIZUJE. OSVĚŽUJE. PLNÝ VITAMÍNŮ.

Intenzivní přírodní koncentrát Beauty Shot Vitamin Energizer od revoluční přírodní kosmetiky ANNEMARIE BÖRLIND je určen pro unavenou, mdlou a ochablou pleť, která potřebuje extra dávku vitamínů a výživných látek, aby znovu působila svěže a rozjasněně. Představuje okamžitou dávku vysoce koncentrovaných a mimořádně účinných aktivních látek pro pleť. Okamžitě pleť revitalizuje, osvěžuje a dodává jí mimořádnou dávku živin.

Obsahuje koktejl s vitaminem C ze superovoce - Goji, Acai a rakytníku řešetlákového - který doslova "nakopne" unavenou a fádní pleť. Působí antioxidačně, tedy ji chrání před volnými radikály způsobenými slunečním zářením a před předčasným stárnutím. Navíc vitamín C produkuje tvorbu kolegenu v pokožce a zajišťuje pevnější pleť. Vitamin E získávaný ze sóji posiluje kožní bariéru, chrání před předčasným stárnutím a zlepšuje uchovávání vlhkosti v kůži.

Vitamíny ve složení jsou obsaženy v následujících formách:

  • Vitamin C z rakytníku řešetlákového
  • Vitamíny B a C z bobulí Goji
  • Vitamin D, B1, B2, B3 a B6 z bobule Acai
  • Vitamin C ve formě natrium askorbylfosfátu
  • Vitamin E ve formě tokoferolu a tokoferylacetátu

Tento přírodní koncentrát má příjemnou nemastnou konzistenci, která se rychle vstřebává a proniká až do hloubky pleti. Výsledky v podobě o viditelně zářivé, svěží a oživené pleti je vidět již po krátké době používání.

TIP: Pro zajištění ještě lepších výsledků doporučujeme kombinovat koncentrát s pleťovou maskou dle typu pleti. Intenzivní pleťovou kúru si můžete dopřát 1-2 x týdně.

Aplikace:

Stiskněte pumpu dávkovače 2 - 3 x a aplikujte koncentrát na předem vyčištěnou pleť a ponechte, dokud se vstřebá. Následně naneste krém dle typu pleti na ještě vláčnou pokožku. Může se užívat i samostatně.

Koncentráty se vyrábějí v malém objemu 15 ml - 20 ml z důvodu vysoce koncentrovaného složení, kdy 2-3 dávky koncentrátu zajistí 3násobně vyšší sílu než v případě užívání běžného séra, kde je koncentrace přizpůsobena většímu standardnímu objemu.

Podrobnosti
SKU876
VýrobceBörlind GmbH.
Balení15ml
UrčeníPleťová séra, fluidy
Napište svou recenzi
Hodnocený produktIntenzivní koncentrát Vitamin Energizer pro unavenou a mdlou pleť
Vaše hodnocení
  • ALCOHOL Čistý, nedenaturovaný etylalkohol, konzumný alkohol. Získaný kvasením rastlín obsahujúcich škrob alebo cukor. Alkohol sa používa ako rozpúšťadlo pre extrakty a rôzne účinné zložky. Má tiež osviežujúci, sťahujúci, tonizujúci a konzervačný účinok a stimuluje cirkuláciu.
  • ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE Bio aloe vera z ekologického poľnohospodárstva. 100 kg šťavy poskytuje 0,5 kg prášku z aloe usušeného rozprašovaním. Prášok sa nemusí konzervovať. Zvlhčuje a upokojuje pokožku.
  • AMORPHOPHALLUS KONJAC ROOT POWDER Konjacový Prášok. Gélové činidlo z cibule konjakovej rastliny, ktorá sa pestuje ako potravina v juhovýchodnej Ázii. Má zahusťujúci účinok a vyhladzuje a zvlhčuje pokožku.
  • AQUA [WATER] Pramenitá voda, ktorá vyviera z hĺbky 165 m v Čiernom lese v Nemecku. Voda je nechlorovaná a prirodzene čistá, plná minerálov a stopových prvkov, ktoré majú podporné procesy pre pleť. Jej funkciou je zvlhčovať povrch pokožky a pôsobiť ako rozpúšťadlo pre rozpustné zložky a rastlinné extrakty vo vode. Táto pramenitá voda vytvára unikátny základ produktov.
  • AROMA [FRAGRANCE] Esenciálne oleje, destiláty, parfumy, vonné látky a aromatické látky. Kolektívny termín pre všetko, čo obsahuje vonné látky: od individuálneho éterického oleja až po parfémové kompozície zložené z mnohých rôznych vonných látok.
  • ASCORBYL PALMITATE Forma vitamínu C rozpustná v tukoch. Táto forma vitamínu C rozpustná v tukoch je odolnejšia voči svetlu a teplote a v pokožke sa premieňa na voľný vitamín C. Má antioxidačný účinok, pôsobí proti starnutiu pokožky spôsobenému voľnými radikálmi a zabraňuje tomu, aby sa emulzie pokazili.
  • ASTAXANTHIN Prírodná červeno-oranžová farba (karotenoid) derivovaná z riasy. Môže chrániť pokožku pred stresom vyvolaným UV žiarením a má pri tejto funkcii 14-násobne silnejší účinok ako vitamín E.
  • BENZYL ALCOHOL Benzyl alkohol. Bezfarebný, nedenaturovaný etylalkohol, získaný fermentáciou rastlín s obsahom škrobu alebo cukru, prirodzená zložka napr. jasmínu a hyacintu. Alkohol je nasadený ako rozpúšťadlo pre extrakty a rôzne účinné látky, zvýrazňuje vôňu. Má tiež osviežujúci, adstringentný (sťahujúci), tónovací a konzervačný účinok a tiež stimuluje krvný obeh.
  • BENZYL BENZOATE Benzyl benzoate. Vôňa. Maskuje prirodzenú arómu neparfumovaných zložiek vďaka jeho balzamickej aróme. Zároveň sa používa ako konzervant a rozpúšťadlo (rozpúšťa ďalšie látky v prípravku). Nájdeme ju napr. v bobuľovitých plodoch a získava sa napr. z esenciálných olejov napríklad ylang-ylangu, škorice alebo benzoe.
  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA] Bambucké maslo. Tuhý rastlinný tuk získaný zo semien afrického stromu. Má veľmi dobré vlastnosti a je ideálny pre suchú, podráždenú pokožku. Slúži ako zahusťovadlo v emulziách.
  • CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE Neutrálny rastlinný olej, získaný z kokosového orecha. Olej má dlhú životnosť a ponúka vynimočnú kompatibilitu s kožou. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva za sebou mastný lesk.
  • CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL [SAFFLOWER] Svetlicový olej. Svetlica je oranžovo-kvitnúca euroázijská rastlina so semenami, ktoré produkujú jedlý olej. Vyhladzuje pokožku a je vysoko koncentrovaný obsahom kyseliny linolovej.
  • CETYL PALMITATE Cetyl palmitát. Mastná zložka rastlinného pôvodu. Zahusťovadlo. Stará sa o pokožku.
  • CITRONELLOL Prírodná vôňa, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Napr. Lemongrass, geránium, bazalka, harmanček, santalové drevo, levanduľa.
  • DEHYDROXANTHAN GUM Dehydroxanthan. Získavá sa zo xantánovej gumy (tá sa vyrába fermentáciou kukuričného škrobu). Je to polysacharid, v kozmetike sa používa ako prírodná varianta siliónu. Používa sa ako zahusťovadlo, má gélovitú konzistenciu. Zlepšuje naviazanie vody a oleja. Viaže vlhkosť, vytvára ochranný film a stabilizuje štruktúru prípravkov.
  • EUTERPE OLERACEA FRUIT EXTRACT Extrakt z plodov Acai. Acai obsahuje pigmenty antokyány, katechíny, vitamíny radu B, vitamín A, C a E, omega 3, 6 a 9 nenasýtené mastné kyseliny, vlákninu, flavonoidy, aminokyseliny, bielkoviny, sacharidy, minerály a stopové prvky, napr. Železo, vápnik, horčík , zinok, fosfor, bór, chróm, mangán, meď, draslík a pod. Patrí medzi ovocie s najvyšším množstvom antioxidantov. Acai pôsobí proti starnutiu a tvorbe vrások. Má silné protizápalové účinky.
  • GERANIOL Geraniol je prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách (napríklad geranium, citronela alebo ylang ylang). Používa sa predovšetkým pre svoju sladko ružovú vôňu. Jedná sa o prírodný produkt. V prírodnej kozmetike sa prevažne vyskytuje ako súčasť esenciálnych olejov. Maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, funguje ako výborný antioxidant, má antiseptické a protirakovinové účinky.
  • GLYCERIN Súčasť všetkých tukov a olejov. Má hydratačné účinky. Pre BÖRLIND je získavaný výhradne z rastlinného oleja.
  • GLYCERYL CAPRYLATE Povrchovo aktívne činidlo/ko-emulgátor. Vyrába sa z rastlinného glycerínu a rastlinných mastných kyselín. Má hydratačné a ošetrujúce vlastnosti.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN] Sójový olej. Rastlinný olej, ktorý pozitívne pôsobí na pokožku a zjemňuje ju.
  • HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL [SUNFLOWER] Slnečnicový olej z ekologického poľnohospodárstva. Obsahuje kyselinu olejovú a linoleovú, bielkoviny, triglyceridy, steroly, vitamín A, D, E a lecitín. Slnečnicový olej sa podobá lipidom v našom kožnom tkanive. Pri aplikácii na pokožku sa ľahko vstrebáva a preniká rýchlo do hlbších vrstiev. Má upokojujúce, zjemňujúce, vyhladzujúce a protizápalové účinky. Funguje ako antioxidant a chráni pleť pred poškodením vonkajšími vplyvmi, stratou pružnosti a pevnosti. Je vhodný na všetky typy pleti. Má dobrú kožnú kompatibilitu. Vyhladzuje a ošetruje pokožku a vlasy.
  • HIPPOPHAE RHAMNOIDES FRUIT EXTRACT [SEABUCKTHORN] Výťažok z plodov rakytníka rešetliakového z ekologického poľnohospodárstva. Obsahuje karotenoidy, ktorých množstvo určuje farbu, ktorá sa pohybuje medzi sýtou oranžovú až červenou. Obsahuje až 10x viac vitamínu C ako citrusové plody. Rakytník je bohatý na vitamíny B, vitamín C, vitamín D, vitamín E, tiež obsahuje minerály a beta-karotén. Má antibakteriálne účinky, pomáha obnove buniek, pôsobí tak proti vráskam, spevňuje tkanivo a pokožku upokojuje. Obsahuje dôležité nenasýtené mastné kyseliny.
  • LACTIC ACID Kyselina mliečna. Vzniká fermentáciou baktérií, ktoré sa nachádzajú v ovocí alebo zelenine. Je to jedna z AHA kyselín, má teda exfoliačné schopnosti. Redukuje prvé známky starnutia ako vrásky aj pigmentové škvrny a zjednocuje farebný tón pleti. Okrem iného upravuje pH produktu, pleti i vlasov. Tiež má hydratujúce a zvlhčujúce účinky.
  • LAUROYL LYSINE Lauroyl lyzín. Povrchovo aktívna látka, derivát rastlinných aminokyselín. Vyrába sa zo zmesi prírodnej laurovej mastnej kyseliny (tá sa získava z kokosového oleja) a aminokyselín. Používa sa ako stabilizátor. Pokožke a vlasom dodáva pocit hebkosti a jemnosti. Prispieva k lepšej štruktúre kozmetických prípravkov. Tvorí základ púdrov, rúžov či očných tieňov a pridáva sa aj do produktov vlasovej starostlivosti (gély, kondicionéry). Je považovaný za bezpečnú kozmetickú prísadu, neboli u neho zistené žiadne vedľajšie účinky alebo kontraindikácie.
  • LECITHIN Lecitín je látka prírodného pôvodu získaná zo sójových bôbov. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Reguluje priepustnosť ostatných látok bunkovými stenami a zlepšuje ich vstrebateľnosť. V krémoch a iných ošetrujúcich prípravkoch pomáha ostatným látkam dostať sa do hlbších vrstiev pokožky. Zlepšuje kompatibilitu.
  • LIMONENE Vôňa. Prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Býva rozdelená na L-Limonene a D-Limonene. L-Limonene má terpentýnovou vôňu a nájdeme ho napríklad v silici z borovice alebo mäty piepornej. D-Limonene má sladšie citrónovú vôňu a nájdeme ho v ruži, levanduli alebo citrónovej kôre. V kozmetických prípravkoch ho nájdeme hlavne ako súčasť parfumácie/vône. Ľahko maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, umožňuje lepšie vstrebávanie ostatných látok do pokožky, je protizápalový, antimikrobiálny.
  • Superovocie Extrakt z kustovnice čínskej - goji je bohatý na antioxidanty, vitamíny a minerály. Má sťahujúce účinky. Používajú sa plody, ktoré majú červenú farbu. Tie sa buď sušia a alebo sa z nich vyrába šťava, prípadne ďalšie extrakty. Obsahuje obrovské množstvo prospešných látok, napríklad vápnik, železo, meď, karotenoidy, vitamíny radu B, E a zvlášť vitamínu C. Vďaka vitamínu E funguje ako antioxidant a podporuje obnovu buniek.
  • MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL Olej z makadamiového orecha patrí k jedným z najdrahších olejov na svete a to kvôli náročnému pestovaniu. Navyše makadamiové orechy sú veľmi tvrdé a je preto ťažké z nich olej vylisovať. Olej je pomerne hutný, má jemnú orieškovú chuť i vôňu. Obsahuje až 70% tuku a zo všetkých rastlinných olejov je zložením najpodobnejší ľudskému kožnému mazu, vďaka tomu patrí k najefektívnejším pre ľudskú pokožku. Má antioxidačné účinky, chráni pred pôsobením vonkajších vplyvov, zmierňuje prvé známky starnutia a regeneruje. Po aplikácii je pokožka hodvábne jemná, hydratovaná, zvláčnená a posilnená.
  • MALTODEXTRIN Maltodextrín. Maltodextrín je prírodná látka, získaná hydrolýzou z rastlinného škrobu, najčastejšie zemiakového, kukuričného alebo ryžového. V kozmetike má funkciu stabilizátora. Pomáha udržiavať jednotlivé zložky v produkte v hladkej konzistencii a celkovo konzistenciu stabilizuje. Čiastočne zlepšuje prenikanie aktívnych látok do pokožky a znižuje riziko podráždenia pleti pri používaní týchto aktívnych látok, ako sú napríklad ovocné kyseliny.
  • PHENETHYL ALCOHOL Organická zlúčenina. V prírode sa vyskytuje ako súčasť silíc, je charakteristická príjemnou kvetinovou vôňou. V kozmetike hrá úlohu konzervačnej látky a vonnej zložky. Nájdeme ho ako súčasť make-upu, dekoratívnej kozmetiky pre líčenie očí, vo výrobkoch osobnej starostlivosti, šampónoch. Je vegan a povolený v bio kozmetike. Hlavnou zložkou ružového oleja. Má vôňu podobnú vôni ruží. Revitalizuje pokožku a je antimikrobiálny.
  • POTASSIUM SORBATE Sorban draselný. Prirodzene sa vyskytuje v nezrelých plodoch jarabiny. V kozmetických prípravkoch nachádza miesto ako alternatíva parabénov, funguje ako konzervačná látka. Má antimykotické účinky, zabraňuje tak rastu plesní, kvasiniek a húb, zastavuje množenie mikroorganizmov a predlžuje trvanlivosť produktu.
  • ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT [ROSEMARY] Rozmarínový extrakt z ekologického poľnohospodárstva. Má antioxidačné a stimulačné vlastnosti. Chráni pokožku. Má čistiace schopnosti a podporuje detoxikáciu. Je antiseptický, protizápalový a antimikrobiálny, pleť dokáže vyčistiť, zjemniť a upokojiť. Je vhodnejší na mastnejšie typy, avšak neuškodí ani normálnej, zmiešanej alebo suchej pleti. Stimuluje vlasové korienky, zastavuje tak vypadávanie vlasov a podporuje ich rast. Okrem iného dodáva lesk a objem.
  • SACCHARIDE ISOMERATE Polysacharid. Získava sa biotechnologickou metódou, používa sa na získanie tejto zložky zo špeciálneho rastlinného planktónu, ktorý pochádza z biotopu v Bretónsku, kde sa pravidelne mieša sladká voda a morská voda kvôli prílivom. Tu sa rozvíjajú formy života, ktoré sa prispôsobili tomuto špecifickému biotopu špeciálnymi schopnosťami. Naša kozmetika využíva molekuly, ktoré produkujú. Zložka pomáha regenerovať, udržiavať vlhkosť a hladkú pleť. Má protizápalový a upokojujúci účinok, sťahuje póry.
  • SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE Sodný askorbyl fosfát. Oveľa viac stabilná, vo vode rozpustná forma vitamínu C. Vyskytuje sa v mnohých druhoch ovocia. Má antioxidačné účinky, a preto chráni produkt i pokožku pred predčasným starnutím.
  • SODIUM BENZOATE Sodná soľ kyseliny benzoovej, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ovocí - brusniciach, marhuliach, jablkách, hubách, škorici, klinčekoch a čajoch. Používa sa predovšetkým ako konzervant. Má antimikrobiálne účinky, zabraňuje množeniu baktérií, ale nezabíja ich. Je tiež ľahko antimykotický, chráni pred hubami, plesňami a kvasinkami.
  • SODIUM HYALURONATE Sodná soľ kyseliny hyalurónovej. Hyaluronát sodný má vynikajúcu schopnosť viazať vodu. Zvlhčuje a vyhladzuje. Pre spoločnosť BÖRLIND pochádza výlučne z biotechnologickej výroby, udržateľných, vegánskych zdrojov a bez GMO (geneticky modifikované organizmy), v ktorých sa rastlinný materiál a etanol fermentujú pomocou baktérií mliečneho kvasenia.
  • SODIUM LACTATE Sodná soľ kyseliny mliečnej. Súčasťou prirodzených hydratačných faktorov pokožky. Má hydratačné účinky. Má hydrofilné vlastnosti, býva tak v kozmetike používaný ako náhrada glycerínu. Pomáha zvlhčovať a hydratovať pokožku. Má aj antioxidačné a konzervačné vlastnosti.
  • SODIUM STEAROYL GLUTAMATE Organická zlúčenina sodíka, kyseliny stearovej (získava sa z tukov) a soľou kyseliny glutámovej (získava sa zo škrobu). V prírodnej kozmetike sa používa ako kondicionér na pokožku i vlasy. Zastáva funkciu emulgátora a reguluje konzistenciu produktu. Má mierne umývacie schopnosti, je to povrchovo aktívna látka a na pleť pôsobí ľahko hydratačným a zvláčňujúcim dojmom. Nie sú na neho alergie a nemá žiadny negatívny vplyv na zdravie človeka.
  • SORBITAN OLIVATE Emulgátor získaný z olivového oleja z obnoviteľných zdrojov: zlúčeniny sorbitolu (prírodný cukrový alkohol rastlinného pôvodu, s hydratačným efektom) a rastlinných mastných kyselín. Spája olej a vodu. Stará sa o hydratáciu pokožky a uchovávanie vlhkosti.
  • SORBITAN PALMITATE Emulgátor získaný z palmového oleja z obnoviteľných zdrojov: zlúčeniny sorbitolu (prírodný cukrový alkohol rastlinného pôvodu, s hydratačným efektom) a rastlinných mastných kyselín. Spája olej a vodu. Stará sa o hydratáciu pokožky a uchovávanie vlhkosti.
  • SOYBEAN GLYCERIDES Emulgátor získaný zo surových rastlín (mastné kyseliny zo sójového oleja). Spojuje olej a vodu. Stará sa o pokožku.
  • SQUALANE Skvalén sa získava z rastlinných olejov, najčastejšie z olivového. Je to tzv. "Suchý olej", ktorý sa vďaka svojej štruktúre veľmi ľahko a rýchlo vstrebáva do pokožky. Má antioxidačné účinky a pomáha pokožku chrániť proti slnečnému žiareniu. Absorbuje do seba toxíny aj ťažké kovy a pomáha tak chrániť pokožku proti vonkajšiemu prostrediu. Skvalén pokožku hydratuje, zjemňuje a napomáha ďalším účinným látkam k lepšiemu roztieraniu a vstrebávaniu.
  • SUNFLOWER SEED OIL GLYCERIDES Emulgátor zo slnečnicového oleja z obnoviteľných zdrojov. Spája olej a vodu. Stará sa o pokožku.
  • TOCOPHEROL Vitamín E. Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Možno ho nájsť v mnohých rastlinných olejoch. Ako antioxidant zabraňuje zažltnutiu. Stabilizuje kozmetiku a chráni pokožku pred voľnými radikálmi, vyvolanými UV žiarením, napríklad aby predišiel predčasnému starnutiu kože.
  • TOCOPHERYL ACETATE Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Ak sa aplikuje na kožu, stáva sa vitamín E enzymatickou konverziou, a potom berie jeho antioxidačné účinky. Všetky vitamíny E fungujú ako antioxidanty a zabraňujú žltnutiu olejov a masiel. Vitamín E je životne dôležitý pre ľudské telo. V kozmetických prípravkoch sa používa aj ako konzervant.
  • TREMELLA FUCIFORMIS SPOROCARP EXTRACT [HYALURONIC ACID] Tiež známy ako "snehová huba". Liečivá a jedlá huba známa v Japonsku a Číne. Chemická štruktúra tohto extraktu je veľmi podobná štruktúre kyseliny hyalurónovej. Má rovnaký hydratačný a vyhladzujúci účinok v kozmetike. Obsahuje vysoké percento minerálov a stopových prvkov. Obsiahnuté polysacharidy stimulujú imunitný systém, majú protizápalový a antialergický efekt.
  • HAEMATOCOCCUS PLUVIALIS EXTRACT Jednobunková sladkovodná riasa z čeľade Haematococcaceae, ktorá má zelenú až červenkastú farbu. Obsahuje hlavne prírodné farbivo astaxantín, ktorý patrí ku karoténoidom. Ochraňuje bunkové membrány vo všetkých častiach tela a pokožku pred pôsobením UV žiarenia, čím bráni predčasnému starnutiu. Zlepšuje pružnosť kože u žien okolo 40. roku veku. Astaxantín redukuje vrásky a hydratuje pleť.