Peelingy - rozzařte se do krásy

Peelingy - rozzařte se do krásy

Péče o pleť
18. Oct. 2018

Víte, co jsou vlastně peelingy, jak prospívají zdraví a kráse vaší pokožky a jak je správně používat?

Slovo peeling v angličtině znamená "loupat" a kosmetická metoda peelingů je založena na odlupování toho, co by už na pokožce nemělo být. Pomocí peelingu z ní můžeme odstranit odumřelé kožní buňky, suché šupinky, změkčit ji, ale také z ní odstranit barevné nedokonalosti či snížit výskyt ucpaných pórů.

Chcete-li své pleti dopřát skutečně důkladnou péči, určitě pleťové peelingy zařaďte do svých pravidelných kosmetických rituálů. Peelingy nejsou jen příležitostným rozmarem, který své pokožce dopřejeme "jednou za uherský rok", když si právě vzpomeneme. Jejich účinnost se skutečně projeví právě při pravidelnosti. Tehdy se stanou neocenitelnými pomocníky, kteří vaši pleť zregenerují a připraví ji na nanášení dalších kosmetických produktů. Celkově se tak zvyšuje účinnost pleťových přípravků. Postarají se totiž o to, aby vaše pokožka účinněji absorbovala výživné látky, které přípravky obsahují. Jejich cílem je odstraňovat odumřelé buňky a stimulovat krevní oběh. Díky tomu je pokožka krásně hebká, zbavená starých buněk a připravena přijmout důležité živiny.

Jaký je rozdíl mezi exfoliačním a enzymatickým peelingem?

Existují dva typy peelingů, které se používají podle typu pokožky a cíle, kterého s nimi chcete dosáhnout.

  1. Exfoliační peeling, při kterém se využívají abrazivní částečky.
  2. Enzymatický peeling, který pracuje na pokožce na bázi enzymů.

Proč, kdy a jak používat exfoliační peeling?

Odumírání a odlupování kožních buněk je součástí přirozeného regeneračního procesu pokožky. Někdy však třeba pokožce pomoci, a to tehdy, když působí mdle, bez života, nebo na ní spatříme sušší místa, fleky či jiné nerovnosti.

annemarie-borlind-natural-beauty-peeling-pisek-na-ruce

Exfoliační peeling funguje na principu mechanického tření pokožky pomocí abrazivních částeček, které mají schopnost odstranit odumřelé buňky a nečistoty. Není však univerzální metodou pro všechny. Vyhnout byste se mu měli tehdy, je-li na pokožce infekce, zánět, nebo trpíte ekzémem či akné.

Abrazivní částečky v našem exfoliačním peelingu jsou vlastně kuličky z jojobového vosku, které pokožku hloubkově ale šetrně mechanicky zbaví odumřelých buněk. Jeho přírodní složení reguluje produkci mazu, zjemňuje a vyhlazuje póry a díky obsahu organického bambuckého másla navíc pleť vyživuje a vrací jí vlhkost.

Používá se tak, že s ním asi minutu jemně masírujete očištěnou, jemně navlhčenou pokožku, a potom ji důkladně opláchnete vodou. Poté můžete buď nanést krém či sérum nebo aplikovat masku. Díky peelingu se výživné látky z masky dostanou skutečně do hlubších vrstev pokožky a "nezabrzdí" je staré, nepotřebné buňky.

Nejvhodnější čas na peeling je večer, protože pokožka se v noci regeneruje. Intervaly mezi jednotlivými peelingy volíme podle typu pokožky. Na mastnou a smíšenou pokožku můžeme aplikovat peeling jednou týdně. Při normální pleti jednou za dva týdny a při suché či zralé pleti peeling doporučujeme aplikovat jednou měsíčně. Pokud bychom prováděli peeling příliš často a necitlivě, mohla by začít produkovat více mazu, případně by se mohlo začít tvořit více šupinek. Suchá pleť je povětšinou tenká a častější peeling než sa doporučuje vede jen k jejímu dalšímu protenčení, popř. vzniku podráždění či dermatitíd. Proto s exfoliačním peelingom skutečně opatrně.

annemarie-borlind-natural-beauty-peeling-powder

Enzymatický peeling - účinný a šetrný způsob čištění pleti.

Přírodní enzymatický peeling představuje nový způsob čištění pleti. Proti klasickému, dobře známému exfoliační peelingu, který odstraňuje zrohovatělou kůži pomocí hrubých obrušovacích částeček, enzymatický peeling je k pleti šetrnější, proto se může používat denně. Pro ženy, které mají citlivou pleť, sklony k zarudnutí nebo k tvorbě žilek, je enzymatický peeling dobrou alternativou. Jak vyplývá již z jeho názvu, náš enzymatický peeling obsahuje bioaktivní enzymy, které na pokožce působí tak, že šetrně odstraňují zrohovatělou kůži bez obrušování. Jemně naruší vazby mezi jednotlivými buňkami kůže, které se následně od sebe snadněji odloučí. Enzymy jsou přírodní a na pleť působí protizánětlivě, pleť hydratují, rozjasňují a samozřejmě důkladně čistí.

Aplikace je velmi jednoduchá. Tyto enzymy se nacházejí v podobě prášku, který si nasypete do dlaně a rozpracujete s vlažnou vodou, ne však horkou, aby se zachovala účinnost a životnost enzymů. Na dlani si vytvoříte jemnou pěnu a vmasírujete do pokožky, necháte chvíli působit a smyjete vodou. Tento rituál si můžete zavést do svých kosmetických procedur ráno i večer. Přírodní enzymatický peeling kromě dosažení dokonale čisté a hebké pleti, jí zároveň dodává vitamíny, minerály a aminokyseliny. Zklidňuje pleť.

Často se tento druh peelingu doporučuje zařadit do programu péče o zralou pokožku u s vráskami nebo s pigmentovými skvrnami. Jemné enzymy totiž rozrušují poškozené buňky a zajišťují lepší průnik účinných látek následně aplikovaných produktů. Výsledkem je důkladně vyčištěná, sametově hebká a zdravější pokožka.

Jaké produkty můžete s našimi peelingy kombinovat?

Enzymatický peeling nebo exfoliační peeling můžete zakomponovat do jakékoliv pleťové péče podle typu pleti. Nedoporučujeme je používat jedině v kombinaci s černou maskou 2v1, protože ta má sama o sobě exfoliační efekt (slouží i jako peeling).

Enzýmový peeling 30g

Exfoliační pleťový peeling 50ml

annemarie-borlind-natural-beauty-peelings-exfoliacny-pletovy-peeling-50ml