PÉČE O PLEŤ: proč je třeba myslet na masky, oleje a séra při péči o pleť?

PÉČE O PLEŤ: proč je třeba myslet na masky, oleje a séra při péči o pleť?

Péče o pleť , Péče o pleť
20. Jan. 2020

Přiznejte se. Kolik utrácíte za make up, pudr či rtěnku? A nyní se zeptejte samy sebe - investujete tolik i do péče o pleť? Většinou ne, protože péče o pleť je velmi podceňovaná záležitost. U žen se obvykle kosmetická rutina skládá pouze z odlíčení a nanesení krému na obličej. Raději si nedostatky pleti zakryjí make upem, než by je řešily a zintenzivnily péči o pleť. Ale odličovač a jeden krém naší pleti opravdu nestačí. Poradíme vám, jak by měla kosmetická rutina vypadat a jak zvolit vhodnou speciální péči v podobě pleťových masek, sér a olejů na pleť.

Všechny toužíme po krásné pleti, která je čistá, rozjasněná a hydratovaná. My ženy zvlášť, protože tvář je naše vizitka a je to první věc, které si lidé na nás všimnou. Přesto se nám ráno a večer nechce strávit ani o minutu déle v koupelně, abychom si k hezčí pleti dopomohly.

Většinou se setkáváme s tím, že ženy si na svůj stav pleti zvyknou a dále ho neřeší. Možná proto, že již vyzkoušely množství produktů, které jim měly pomoci a výsledku se nedočkaly. A přitom často stačí dodržet pár pravidel a rozšířit svou péči o pleť o vhodné doplňkové produkty pleťové péče. Mezi ně patří speciální péče a posilující intenzivní péče v podobě pleťových masek, sér, koncentrátů a pleťových olejů.

Jaký je rozdíl mezi speciální a posilující intenzivní péčí?

  • čištění
  • posílení
  • ochrana na den
  • péče na noc
  • péči o rty a oči

Posilující intenzivní péče o pleť se používá v druhém kroku - posílení. Jejím úkolem je zintenzivnit sílu produktů v tomto kroku a postarat se o to, aby se dostaly hlouběji do pokožky. Ale stejně tak ji můžeme v druhém kroku používat i samotnou. Ať už pravidelně, nebo jako intenzivní kúru na kratší dobu. Například, když nás trápí momentální suchost pleti, pleť ztratila energii a potřebuje vitamíny. Patří sem séra, koncentráty, zpevňující pleťové gely nebo kapsle.

Beauty Shot koncentráty

Ať už používáte pleťovou kosmetiku pro citlivou pleť, suchou či problematickou pleť nebo pleťovou kosmetiku na vrásky, posilující péče se postará o to, aby měly tyto produkty intenzivnější účinek na vaši pleť a výsledky se dostavily rychleji.

Speciální péče o pleť je o něco vyšší forma péče, která má lepší výsledky. Můžeme jí doplnit nebo nahradit produkty v třetím a čtvrtém kroku = ochrana na den a péči na noc. Mají intenzivní, téměř okamžitě viditelný výsledek. Pokud se samozřejmě zvolí správně k vašemu typu pleti. Patří sem pleťové oleje, dvoufázové produkty a fluidy.

Naše pleť je během dne ochráněna, posílena a v noci tyto produkty pracují na tom, aby se zregenerovala. Pokud potřebujete pleť hydratovat, ochránit před vnějšími vlivy či odstranit drobné vrásky, produkty speciální péče o pleť mají složení a texturu stvořenou na to, abyste dosáhly tohoto výsledku mnohem rychleji než běžnými krémy.

Jaký je tedy mezi nimi rozdíl?

  • oba typy péče doplňují nebo nahrazují produkty v naší kosmetické rutině
  • posilující intenzivní péče se používá ve druhém kroku = posílení
  • speciální péče se používá ve třetím a čtvrtém kroku = ochrana na den a péče na noc

Pleťové masky - skrytý zázrak, kterému se stále vyhýbáme

Pokud byste věděly, jaký je pleťová maska ??zázrak, s radostí byste ji používaly každý den. Jsou různé typy masek. Některé mají za úkol dočistit, revitalizovat, odstranit drobné vrásky nebo hydratovat pleť. Kromě toho ji zásobí množstvím energie. Vytvoří totiž na pokožce teplo, díky čemuž se intenzivněji prokrví. Díky tomu je připravena přijmout potřebné látky z masky a vyloučit nežádoucí škodliviny, které se na pleti nachytaly.

Pleťové masky jsou vhodné především pro zklidnění citlivé pleti, odstranění černých teček, ale i na hydratační kúru, kterou čas od času potřebuje každá z nás.