Proč se nemůžeme zbavit pupínků ani v dospělosti?

Proč se nemůžeme zbavit pupínků ani v dospělosti?

Péče o pleť
20. Feb. 2020

Máte smíšenou pleť? Tak potom víte, jak náročné je najednou matovat lesklou t-zónu a zároveň hydratovat suché líce a oční okolí. Smíšená pleť může být výsledkem nerovnováhy hormonů, normálního stárnutí pokožky, ale také výsledkem vlivů životního prostředí na naši pleť. Mazové žlázy v t-zóně produkují větší množství mazu, vyskytují se komedony a vzniká akné. Jak dostat svou pleť do rovnováhy a navždy se zbavit pupínků na obličeji, které nás trápí i v dospělosti?

Nejčastější příčinou akné v dospělosti je složení naší kosmetiky

Nejčastějším důvodem, proč se v dospělosti nemůžeme zbavit pupínků a mastné T-zóny, je složení kosmetiky. Klasická kosmetika obsahuje silikony a minerální olej , které vytvoří neprůchodný film na naší pleti. Naše pleť nemůže dýchat, ztrácí hydrataci a mazové žlázy začnou tvořit nadprodukci mazu. Snaží se zachránit před úplnou dehydratací. A přichází klasický scénář. Snažíme se ji zmatnit ještě více, čímž své pleti škodíme.

Přírodní pleťová kosmetika dostane vaši pleť do rovnováhy

Pokud se chcete zbavit mastné pleti a akné, musíte dostat svou pleť do rovnováhy. V první řadě je třeba nadobro se zbavit kosmetiky, která obsahuje silikony a minerální olej. Jak jsme zmínili výše, tyto ingredience jsou nejčastější příčinou vyrážek a lesklé t-zóny v dospělosti. A jakou kosmetiku pak používat? No přece přírodní! Pravá certifikovaná přírodní kosmetika neobsahuje silikony, parabeny, minerální oleje, sulfáty ani PEG. Díky tomu nezatěžuje naši pleť a dává jí jen to, co opravdu potřebuje.

V případě smíšené až mastné pleti s akné je třeba normalizovat pleť a dostat ji do rovnováhy. Suchým částem, jako je například oční okolí a líce, musíme dodat potřebnou hydrataci a zmatnit t-zónu. Pleť se dostane do rovnováhy.

Účinné látky v pleťové řadě Combination od Annemarie BÖRLIND

Zelený čaj

Zelený čaj je znám svými účinky na mastnou pleť s akné. Je to i silný antioxidant. Kromě toho regeneruje pleť a normalizuje její ochrannou bariéru. Jinými slovy, díky němu se vaše pleť dostane do rovnováhy. Mohou za to polyfenoly, které zelený čaj obsahuje. Z pleti dokáže odstranit toxiny, které způsobují záněty na jejím povrchu a mohou vést k akné. Kromě toho ji krásně vyhladí a zjemní.

Jojobový olej

Uchovává vlhkost v pleti, chrání a ošetřuje pleť. Získává se lisováním semen za studena. Jeho největším plus je, že má podobné složení jako kožní maz. Díky tomu se výborně vstřebává a pleť ho optimálně přijímá. Obsahuje i vysoký obsah vitamínu E, díky čemuž má hydratační účinky na naši pleť. Jojobový olej má schopnost proniknout do nejhlubších vrstev pleti. Proto je pleť po ošetření jemná a výsledky se projeví v krátkém čase.

Komplex mléčných peptidů

Naše pleť přirozeně obsahuje peptidy, avšak dodáním mléčných peptidů jí dokážeme pomoci k regeneraci. Výrazně zlepšují zdraví naší pleti. Dokáží se navázat na strukturu pleti a aktivovat v ní vyšší produkci kolagenu. Díky těmto vlastnostem dokáží vyhladit pleť.

Extrakt z mořských řas

Zelené mořské řasy se využívají v kosmetice kvůli svým antioxidačním účinkům. Jsou účinné proti volným radikálům a posilují ochrannou bariéru pleti. Určitě vás potěší, že obsahují vysokou dávku aminokyselin a proteinů, z nichž dokáže naše pleť významně profitovat. Hnědé mořské řasy se používají k tomu, aby stimulovaly produkci kolagenu v pleti, díky čemuž je pleť vypnutá, zářivá a zdravější.