Matná rtěnka na rty

Rating:
80%
SKU:602653-1
Již od 398 Kč Běžná cena 498 Kč

Přírodní rtěnka na rty s matným efektem poskytuje intenzivní barvu, vláčnost, trvanlivost a pohodlí při nošení. Stačí si jen vybrat ten správný odstín!

Dostupnost: Skladem
Posledních %1
SKU
602653-1

Hledáte matnou rtěnku, která nevysuší vaše rty? Matná rtěnka od přírodní certifikované kosmetiky ANNEMARIE BÖRLIND je vynikající volbou pro ženy, které chtějí vypadat elegantně a stylově.

Díky dlouhotrvajícímu efektu a krémové matné textuře zajistí neuvěřitelný vzhled. Luxusní matná textura dodá rtům jemný a přirozený vzhled. Hydratační kyselina hyaluronová a vosk z divokého manga zajišťují vláčnost a maximální pohodlí během nošení. Minerální pigmenty jsou vyrobeny tak, aby docílily intenzivní barvy, která se nerozmazává ani nevysušuje.

Produkt neobsahuje žádné deriváty minerálních olejů ani mikroplasty, což znamená, že je šetrný k pleti a zároveň k životnímu prostředí.

Vlastnosti:

  • Krémová textura s luxusním matným efektem.
  • Hydratační kyselina hyaluronová.
  • Vosk z divokého manga pro vláčnost a pohodlí během nošení.
  • Intenzivní barva díky minerálním pigmentům.

Věděli jste?

Rtěnky obsahují nejen vzácné složky, které zajišťují hydrataci, ale obsahují také ricinový olej, který váže vlhkost ve rtech. Proto jsou vhodné i pro suché rty.

Aplikace:

Matnou rtěnku nanášejte jemnými tahy přímo na rty.

Tip: Před nanesením rtěnky vykreslete kontury rtů konturovací tužkou ve stejné barvě. Zajistíte tak precizní vzhled a delší výdrž rtěnky.

Podrobnosti
SKU602653-1
VýrobceANNEMARIE BÖRLIND
Balení4,2 g
UrčeníDekorativka
Napište svou recenzi
Hodnocený produktMatná rtěnka na rty
Vaše hodnocení
  • ACACIA SENEGAL GUM Arabská guma. Lepkavá šťava z niekoľkých druhov agátu. Používa sa na vytvorenie filmu, napr. v maskare zlepšuje priľňavosť farebných častíc k riasam. Má tiež spevňujúci a protivráskový efekt v prípravkoch starostlivosti o pleť aj telo.
  • AROMA [FRAGRANCE] Na parfumáciu výrobkov všeobecne sa používajú buď éterické oleje, extrakty z bylín a kvetov či ovocia. Ide o nesyntetické parfumácie. Prírodné extrakty a éterické oleje pôsobia nielen ako aromatická zložka, ale podporujú celkový pozitívny účinok výrobku.
  • ASCORBYL PALMITATE Forma vitamínu C rozpustná v tukoch. Táto forma vitamínu C rozpustná v tukoch je odolnejšia voči svetlu a teplote a v pokožke sa premieňa na voľný vitamín C. Má antioxidačný účinok, pôsobí proti starnutiu pokožky spôsobenému voľnými radikálmi a zabraňuje tomu, aby sa emulzie pokazili.
  • BENZYL SALICYLATE Benzyl salicylate. Číra bezfarebná tekutina so sladkou kvetinovou vôňou. Prísada, ktorá chráni produkty pred znehodnotením prostredníctvom absorpcie, odrazu alebo rozptylu UV žiarenia. Tieto zložky môžu byť použité aj k ochrane vlasov pred UV žiarením. Maskuje základný zápach, do prípravku sa pridáva za účelom vône.
  • BISABOLOL

    BISABOLOL
    Bisabolol je prírodná zložka extrahovaná z harmančeka, ktorá má výnimočné upokojujúce a protizápalové vlastnosti. Pôsobí proti podráždeniu, začervenaniu a citlivosti pokožky, čím prispieva k jej celkovému upokojeniu. Bisabolol tiež podporuje regeneráciu buniek a zlepšuje vzhľad pokožky tým, že zjemňuje a vyhladzuje jej povrch.

  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA]

    BAMBUCKÉ MASLO
    Tuhý rastlinný tuk získaný zo semien afrického stromu. Pre pokožku má množstvo benefitov - hydratuje, regeneruje, zvyšuje jej elasticitu, zmierňuje vrásky a podporuje hojenie. Zároveň pôsobí protizápalovo a je vhodné pre všetky typy pleti, vrátane citlivej.

  • C10-18 TRIGLYCERIDES Tuková zložka. Tuk získaný z glycerínu a tuhých rastlinných mastných kyselín. Zahusťovadlo vo výrobkoch a emulziách.
  • CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE Neutrálny rastlinný olej, získaný z kokosového orecha. Olej má dlhú životnosť a ponúka vynimočnú kompatibilitu s kožou. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva za sebou mastný lesk.
  • CERA ALBA [BEESWAX]

    VČELÍ VOSK
    Včelí vosk je prírodná látka, ktorá chráni, vyživuje a zvlhčuje pokožku, zabraňuje jej vysúšaniu a má regeneračné a upokojujúce účinky. Vytvára ochrannú vrstvu, ktorá zadržiava vlhkosť a chráni pokožku pred vonkajšími škodlivými faktormi. Obsahuje vitamíny, minerály a antioxidanty, ktoré vyživujú pokožku a podporujú jej zdravie. Má tiež prirodzené antibakteriálne vlastnosti, ktoré pomáhajú udržať pokožku zdravú.

  • Ci 77491 [Iron Oxides] CI 77491 = Červenohnedá farba. Oxidy železa sú jedny z najčastejších prírodných farbív používaných pre výrobu prírodnej dekoratívnej kozmetiky. Ide v podstate o drvené minerály, ktoré je možné nájsť voľne v prírode. Pre kozmetické využitie sa vyrábajú väčšinou v laboratóriach, aby bola zaistená čistota minerálu a taktiež farba. Sú vhodné pre použitie na citlivú pleť, sú čisto prírodné a nezaťažujú pleť.
  • Ci 77492 [Iron Oxides] CI 77492 = Žltá farba. Oxidy železa sú jedny z najčastejších prírodných farbív používaných pre výrobu prírodnej dekoratívnej kozmetiky. Ide v podstate o drvené minerály, ktoré je možné nájsť voľne v prírode. Pre kozmetické využitie sa vyrábajú väčšinou v laboratóriach, aby bola zaistená čistota minerálu a taktiež farba. Sú vhodné pre použitie na citlivú pleť, sú čisto prírodné a nezaťažujú pleť.
  • Ci 77499 [Iron Oxides] CI 77499 = Čierna farba. Oxidy železa sú jedny z najčastejších prírodných farbív používaných pre výrobu prírodnej dekoratívnej kozmetiky. Ide v podstate o drvené minerály, ktoré je možné nájsť voľne v prírode. Pre kozmetické využitie sa vyrábajú väčšinou v laboratóriach, aby bola zaistená čistota minerálu a taktiež farba. Sú vhodné pre použitie na citlivú pleť, sú čisto prírodné a nezaťažujú pleť.
  • Ci 77742 [Manganese Violet] Farbivo sýto fialovej farby, používané hlavne v dekoratívnej kozmetike.
  • Ci 77891 [Titanium Dioxide] Oxid titaničitý. Biela farba a UV filter. V prírode sa nachádza v mineráloch anatas, rutil a brookit. Oxid titaničitý sa používa ako pigment (titanová beloba). Patrí k najrozšírenejším bielym farbivám, lebo má výrazný jas a vysoký bod lomu. V kozmetike slúži ako ochrana proti UV žiareniu (minerálny UV filter). Považuje sa za bezpečnú, nekomedogénnu látku vhodnú aj pre citlivú pleť a deti.
  • CITRAL Prírodná vôňa vyskytujúca sa v mnohých esenciálnych olejoch. Nájdeme ho napr. v citróne - hlavne citrónovej kôre, bergamote, tymiáne.
  • CITRIC ACID

    KYSELINA CITRÓNOVÁ
    Kyselina citrónová, získaná fermentačným procesom z kukuričného substrátu, je v kozmetickom priemysle neoceniteľná pre svoju schopnosť regulovať pH výrobkov. Taktiež podporuje obnovu kožných buniek, zvyšuje hydratáciu a zlepšuje vzhľad pokožky tým, že odstraňuje odumreté bunky a podporuje svieži vzhľad.

  • CITRONELLOL Prírodná vôňa, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Napr. Lemongrass, geránium, bazalka, harmanček, santalové drevo, levanduľa.
  • COPERNICIA CERIFERA CERA [CARNAUBA] Karnaubský vosk. Copernicia cerifera je tropický palmový strom. Sušením a mletím jeho listov je z nich získaný karnaubský vosk, ktorý obsahuje mastné kyseliny, glykoly a kyselinu škoricovú. Zvyšuje viskozitu, zahusťuje, pôsobí ako emulgátor, dodáva tuhosť, pružnosť, lesk a perleť. Na pokožke vytvára film, ktorý chráni pred škodlivými vplyvmi a vďaka jeho odolnosti predlžuje trvanlivosť líčenia. Je hypoalergénny a vhodný tak na citlivú pokožku. Používa sa hlavne v dekoratívnej kozmetike..
  • EUPHORBIA CERIFERA CERA [CANDELILLA] Vosk z mliečnika, získaný z listov rastliny Candelilla (mliečnik). Používa sa v potravinách (E902) a kozmetike (najmä pri lepkavých výrobkoch).
  • GERANIOL Geraniol je prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách (napríklad geranium, citronela alebo ylang ylang). Používa sa predovšetkým pre svoju sladko ružovú vôňu. Jedná sa o prírodný produkt. V prírodnej kozmetike sa prevažne vyskytuje ako súčasť esenciálnych olejov. Maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, funguje ako výborný antioxidant, má antiseptické a protirakovinové účinky.
  • HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL [SUNFLOWER]

    SLNEČNICOVÝ OLEJ
    Pôvodom z ekologického poľnohospodárstva. Obsahuje kyselinu olejovú a linoleovú, bielkoviny, triglyceridy, steroly, vitamín A, D, E a lecitín. Podobá sa lipidom v našom kožnom tkanive. Má upokojujúce, zjemňujúce, vyhladzujúce a protizápalové účinky. Funguje ako antioxidant a chráni pleť pred poškodením vonkajšími vplyvmi, stratou pružnosti a pevnosti.

  • HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES Rastlinný tuk. Zahusťovadlo. Veganská alternatíva k včelímu vosku. Je získaný z kokosového oleja (Cocos nucifera). Glycerid je organická zlúčenina tvorená medzi jednou alebo viacerými mastnými kyselinami a glycerolom. Je teda čisto prírodného pôvodu a má priaznivé účinky na pokožku. Funguje ako zmäkčovadlo. Vytvorí na pokožke film, a tá je potom hladká a príjemná na dotyk.
  • LECITHIN Lecitín je látka prírodného pôvodu získaná zo sójových bôbov. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Reguluje priepustnosť ostatných látok bunkovými stenami a zlepšuje ich vstrebateľnosť. V krémoch a iných ošetrujúcich prípravkoch pomáha ostatným látkam dostať sa do hlbších vrstiev pokožky. Zlepšuje kompatibilitu.
  • LIMNANTHES ALBA SEED OIL [MEADOWFOAM]

    OLEJ ZO SEMIEN ŽERUŠNICE LÚČNEJ
    Olej zo semien žerušnice lúčnej je mimoriadne odolný proti oxidácii, čo predlžuje jeho účinnosť a stabilitu. Vysoká koncentrácia mastných kyselín s dlhým reťazcom spôsobuje, že sa pokožka cíti extrémne hodvábna bez nepríjemne mastného filmu. Tento olej poskytuje intenzívnu hydratáciu, zjemňuje a vyhladzuje pokožku. Vďaka svojej ľahkej textúre sa rýchlo vstrebáva a zanecháva pleť hebkú a vláčnu.

  • LIMONENE Vôňa. Prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Býva rozdelená na L-Limonene a D-Limonene. L-Limonene má terpentýnovou vôňu a nájdeme ho napríklad v silici z borovice alebo mäty piepornej. D-Limonene má sladšie citrónovú vôňu a nájdeme ho v ruži, levanduli alebo citrónovej kôre. V kozmetických prípravkoch ho nájdeme hlavne ako súčasť parfumácie/vône. Ľahko maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, umožňuje lepšie vstrebávanie ostatných látok do pokožky, je protizápalový, antimikrobiálny.
  • LINALOOL Vôňa. Linalool je molekula, ktorá je prirodzene prítomná takmer vo všetkých éterických olejoch. Je bezfarebná, má jemný, čerstvý, kvetinový zápach podobný konvalinkám. Linalool je prítomný v mnohých kvetoch a koreniach. Pokrýva cca 30% zloženie levanduľového éterického oleja. Ďalšími jeho zdrojmi sú koriander, bazalka, tymián, bergamot, šalvia muškátová, kardamóm, ylang-ylang, majorán, rozmarín. Má protizápalový, antibakteriálny a antimykotický účinok.
  • MALTODEXTRIN Maltodextrín. Maltodextrín je prírodná látka, získaná hydrolýzou z rastlinného škrobu, najčastejšie zemiakového, kukuričného alebo ryžového. V kozmetike má funkciu stabilizátora. Pomáha udržiavať jednotlivé zložky v produkte v hladkej konzistencii a celkovo konzistenciu stabilizuje. Čiastočne zlepšuje prenikanie aktívnych látok do pokožky a znižuje riziko podráždenia pleti pri používaní týchto aktívnych látok, ako sú napríklad ovocné kyseliny.
  • MICA Sľuda. Prírodná minerálna látka, ktorá sa už po stáročia používa na kozmetické účely. Používa sa predovšetkým v dekoratívnej kozmetike, kde produktom dodáva lesk a trblietanie. Keď je potiahnutá oxidom titaničitým, je známa ako "perleťový pigment". Má označenie CI 77019. Ako sľuda je označovaná skupina horninotvorných minerálov (kremičitanov). Je to úplne stabilná látka, nemenná v akomkoľvek prostredí, neprestupuje pokožkou, nedráždi ju a nie sú na ňu alergie.
  • OCTYLDODECANOL Mastný alkohol získaný z rastlinných olejov. Táto čistá, bezfarebná kvapalina sa používa ako emulgátor, rozpúšťadlo, vonné činidlo a zmäkčovadlo. Zlepšuje textúru výrobku, zahusťuje a je dobrou alternatívou k silikónom a parabénom. Vyhladzuje a zvlhčuje pokožku a vlasy, stabilizuje pleťové krémy, pridáva sa do make-upov, prostriedkov osobnej hygieny a ďalšej kozmetiky. Je bezpečný pre ľudské zdravie a vhodný pre vegánov. Nezanecháva na pokožke mastný film.
  • POLYGLYCERYL-3 OLEATE Emulgátor z rastlinných surovín: rastlinný glycerín a rastlinná kyselina olejová.
  • SILICA Oxid kremičitý/oxid kremičitý piesok/kyselina kremičitá. Používa sa ako pomocná látka v najrôznejších kozmetických prostriedkoch: ako nosič farebných pigmentov vo farebnej kozmetike, ako protihrudkujúce činidlo v prášku a ako zahusťovadlo v olejových produktoch a maskách.
  • SODIUM HYALURONATE

    HYALURONÁT SODNÝ
    Tento typ kyseliny hyalurónovej sa získava fermentačným procesom s použitím mikroorganizmov. Hyaluronát sodný nie len zvyšuje hydratáciu, ale tiež pomáha vytvoriť ochrannú bariéru na povrchu pokožky, ktorá bráni strate vlhkosti. Zložka má menšiu molekulovú hmotnosť v porovnaní s tradičnou kyselinou hyalurónovou, čo umožňuje molekulám ľahšie a hlbšie preniknúť do kožného tkaniva

  • THEOBROMA CACAO SEED BUTTER [COCOA] Kakaové maslo. Tuhý rastlinný tuk, ktorý sa topí pri telesnej teplote. Používa sa napríklad v rúžoch. Získava sa lisovaním hmoty získané z plodov kakaovníka, má krémovú farbu a jemnú, kakaovú vôňu. Pridáva sa do telovej, pleťovej i vlasovej kozmetiky. Býva často v základe balzamov na pery, a ďalej ho môžeme nájsť v dekoratívnej kozmetike alebo vo vlasových kondicionéroch.
  • TOCOPHEROL Vitamín E. Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Možno ho nájsť v mnohých rastlinných olejoch. Ako antioxidant zabraňuje zažltnutiu. Stabilizuje kozmetiku a chráni pokožku pred voľnými radikálmi, vyvolanými UV žiarením, napríklad aby predišiel predčasnému starnutiu kože.