-15%

NatuRepair Detox & DNA repair fluid

Rating:
98%
SKU: 858
Běžná cena 1218 Kč Akční cena 1035 Kč
Jemné fluid na rozjasnění pleti, které dodává pleti viditelnou přirozenou zářivost. Podporuje rozklad a odstranění škodlivých toxinů z buněk a přirozeně regeneruje a obnovuje pleť.
Dostupnost: Skladem
SKU
858

OBNOVUJE. REGENERUJE. CHRÁNÍ.

Jemné přírodní anti-aging fluid reparuje pokožku na úrovni DNA buněk. Chrání a obnovuje ochranný plášť pokožky, který každodenně poškozují negativní vlivy okolního prostředí - znečištění ovzduší, UV záření či volné radikály. Vzácný komplex přírodních ingrediencí dodává pleti nadstandardní péči. Rychlejší odstraňuje poškozené proteiny v kožních buňkách, pleť se detoxikuje, čímž se velmi rychle aktivuje přirozený regenerační proces. Čistě rostlinné kmenové buňky pomáhají opravit poškozenou pokožku, poskytují jí intenzivní péči a zároveň chrání DNA buňky před stresem vyvolaným UV zářením. Fluid pokožku viditelně rozjasňuje, zpevňuje a vypíná.

• Chrání a obnovuje ochranný plášť pokožky
• Podporuje rozdělení a odstraňování poškozených proteinů v kožních buňkách
• Přirozeně regeneruje a opravuje poškozenou pokožku

Tento kosmetický produkt je vhodný pro všechny typy pleti zejména však pro namáhanou pleť, která potřebuje regeneraci. Také extra vhodný pro citlivou pleť.

Aplikace:

Nanášejte v rovnoměrné vrstvě na vyčištěnou pleť ráno i večer. Tímto kosmetickým produktům můžete plnohodnotně nahradit denní nebo noční krém. V případě suché pleti lze následně aplikovat ještě krém podle typu pleti. Doporučujeme ho kombinovat s produktovou řadou SYSTEM ABSOLUTE ANTI-AGING od přírodní kosmetiky ANNEMARIE BÖRLIND, určené pro zralou pleť.

Podrobnosti
SKU 858
Výrobce Börlind GmbH.
Kategorie Pleťová séra
Balení 50ml
EAN 4011061008580
Určení Pleťová séra, fluidy
Typ pleti Zralá pleť, Citlivá pleť, Smíšená pleť
Napište svou recenzi
Hodnocený produktNatuRepair Detox & DNA repair fluid
Vaše hodnocení
  • AQUA [WATER] Pramenitá voda, ktorá vyviera z hĺbky 165 m v Čiernom lese v Nemecku. Voda  je nechlorovaná a prirodzene čistá, plná minerálov a stopových prvkov, ktoré majú podporné procesy pre pleť. Jej funkciou je zvlhčovať povrch pokožky a pôsobiť ako rozpúšťadlo pre rozpustné zložky a rastlinné extrakty vo vode. Táto pramenitá voda vytvára unikátny základ produktov. 
  • AROMA [FRAGRANCE] Esenciálne oleje, destiláty, parfumy, vonné látky a aromatické látky. Kolektívny termín pre všetko, čo obsahuje vonné látky: od individuálneho éterického oleja až po parfémové kompozície zložené z mnohých rôznych vonných látok.
  • ASCORBIC ACID Kyselina askorbová / vitamín C. Vyskytuje sa v mnohom ovocí. Má antioxidačný účinok, čím chráni produkt aj pokožku pred predčasným starnutím.
  • ASCORBYL PALMITATE Forma vitamínu C rozpustná v tukoch. Táto forma vitamínu C rozpustná v tukoch je odolnejšia voči svetlu a teplote a v pokožke sa premieňa na voľný vitamín C. Má antioxidačný účinok, pôsobí proti starnutiu pokožky spôsobenému voľnými radikálmi a zabraňuje tomu, aby sa emulzie pokazili.
  • BENZYL ALCOHOL Benzyl alkohol. Bezfarebný, nedenaturovaný etylalkohol, získaný fermentáciou rastlín s obsahom škrobu alebo cukru, prirodzená zložka napr. jasmínu a hyacintu. Alkohol je nasadený ako rozpúšťadlo pre extrakty a rôzne účinné látky, zvýrazňuje vôňu. Má tiež osviežujúci, adstringentný (sťahujúci), tónovací a konzervačný účinok a tiež stimuluje krvný obeh.
  • BRASSICA CAMPESTRIS STEROLS [RAPESEED] Repkové steroly. Rastlinné steroly z repkového oleja majú podobnú štruktúru ako ľudský a zvierací cholesterol. Repkové semeno obsahuje vitamín E, ktorý zlepšuje stav pleti a vlasov a dodáva im pružnosť. Rastlinné steroly sa používajú ako povrchovo aktívne látky a rastlinné emulgátory na stabilizovanie emulzií. Majú anti-agingový efekt, a významne sa podieľajú na obnove buniek.
  • BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER [SHEA] [mgz_pagebuilder]{"elements":[{"row_type":"full_width_row","content_position":"top","gap_type":"padding","content_align":"center","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","type":"row","id":"m76p0k5","elements":[{"device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","md_size":"","xl_offset_size":"","xl_size":"","lg_offset_size":"","lg_size":"","md_offset_size":"","sm_offset_size":"","sm_size":"","xs_size":"","type":"column","id":"kndoy4q","elements":[{"content":"

    Bambucké maslo. Tuhý rastlinný tuk získaný zo semien afrického stromu. Má veľmi dobré vlastnosti a je ideálny pre suchú, podráždenú pokožku. Slúži ako zahusťovadlo v emulziách.

    ","device_type":"all","background_type":"image","background_style":"auto","background_position":"center-top","parallax_speed":0.5,"mouse_parallax_size":30,"mouse_parallax_speed":10000,"lg_background_type":"image","lg_background_style":"auto","lg_background_position":"center-top","md_background_type":"image","md_background_style":"auto","md_background_position":"center-top","sm_background_type":"image","sm_background_style":"auto","sm_background_position":"center-top","xs_background_type":"image","xs_background_style":"auto","xs_background_position":"center-top","type":"text","id":"e4rijna","history":false}]}]}],"pid":"e9uwlp0wlfhy"}[/mgz_pagebuilder]
  • CITRAL Prírodná vôňa vyskytujúca sa v mnohých esenciálnych olejoch. Nájdeme ho napr. v citróne - hlavne citrónovej kôre, bergamote, tymiáne.
  • CITRIC ACID Kyselina citrónová. Získaná fermentáciou zo substrátu kukurice. Používa sa na reguláciu hodnoty pH v kozmetike.
  • DECYL GLUCOSIDE Aktívna čistiaca látka / povrchovo aktívna látka. Veľmi mierna a veľmi ľahko biologicky rozložiteľná povrchovo aktívna látka rastlinného pôvodu (na báze kokosového oleja a glukózy).
  • DISODIUM URIDINE PHOSPHATE Uridín fosfát / účinná látka Získavaná kvasením z cukrovej trstiny alebo cukrovej repy. Pomáha pri oprave DNA.
  • DISTARCH PHOSPHATE Modifikovaný kukuričný škrob. Viaže vlhkosť a v kozmetických výrobkoch vytvára príjemne ľahký pocit.
  • ETHYL FERULATE Antioxidant / aktívna látka. Získaná z Ferulovej kyseliny (ryže) a etanolu fermentáciou kvasiniek. Pomáha absorbovať UV žiarenie a chráni pred voľnými radikálmi.
  • ETHYLHEXYL STEARATE Etylhexyl-stearát. Olej rastlinného pôvodu, ktorý má priaznivý vplyv na pokožku. Rýchlo absorbčný a nemastný.
  • GERANIOL Geraniol je prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách (napríklad geranium, citronela alebo ylang ylang). Používa sa predovšetkým pre svoju sladko ružovú vôňu. Jedná sa o prírodný produkt. V prírodnej kozmetike sa prevažne vyskytuje ako súčasť esenciálnych olejov. Maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, funguje ako výborný antioxidant, má antiseptické a protirakovinové účinky.
  • GLYCERIN Súčasť všetkých tukov a olejov. Má hydratačné účinky. Pre BÖRLIND je získavaný výhradne z rastlinného oleja.
  • GLYCERYL STEARATE Emulgátor z rastúcich surovín: rastlinný glycerín a rastlinná kyselina stearová. Spojuje olej a vodu. Stará sa o pokožku.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN] Sójový olej. Rastlinný olej, ktorý pozitívne pôsobí na pokožku a zjemňuje ju.
  • HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL [SUNFLOWER] Slnečnicový olej z ekologického poľnohospodárstva. Obsahuje kyselinu olejovú a linoleovú, bielkoviny, triglyceridy, steroly, vitamín A, D, E a lecitín. Slnečnicový olej sa podobá lipidom v našom kožnom tkanive. Pri aplikácii na pokožku sa ľahko vstrebáva a preniká rýchlo do hlbších vrstiev. Má upokojujúce, zjemňujúce, vyhladzujúce a protizápalové účinky. Funguje ako antioxidant a chráni pleť pred poškodením vonkajšími vplyvmi, stratou pružnosti a pevnosti. Je vhodný na všetky typy pleti. Má dobrú kožnú kompatibilitu. Vyhladzuje a ošetruje pokožku a vlasy.
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE Emulgátor z obnoviteľných surovín: rastlinný glycerín, rastlinný tuk a kyselina citrónová. Kyselina citrónová je organická kyselina bežne sa vyskytujúca v citrusových plodoch. Vďaka svojej vysokej acidite (kyslosti) sa v kozmetike používa ako látka upravujúca pH prípravkov i pokožky. Má antibakteriálne a antimykotické účinky. Umožňuje premiešanie dvoch za normálnych okolností nemiešateľných látok napr. Vody a oleja. Pokožku udržuje hydratovanú. Má tiež antioxidačné účinky.
  • LECITHIN Lecitín je látka prírodného pôvodu získaná zo sójových bôbov. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Reguluje priepustnosť ostatných látok bunkovými stenami a zlepšuje ich vstrebateľnosť. V krémoch a iných ošetrujúcich prípravkoch pomáha ostatným látkam dostať sa do hlbších vrstiev pokožky. Zlepšuje kompatibilitu.
  • LEVAN Rastlinný polysacharid. Na pokožke vytvára jemný film. Získava sa z cukrovej repy, má spevňujúci účinok.
  • LIMONENE Vôňa. Prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Býva rozdelená na L-Limonene a D-Limonene. L-Limonene má terpentýnovou vôňu a nájdeme ho napríklad v silici z borovice alebo mäty piepornej. D-Limonene má sladšie citrónovú vôňu a nájdeme ho v ruži, levanduli alebo citrónovej kôre. V kozmetických prípravkoch ho nájdeme hlavne ako súčasť parfumácie/vône. Ľahko maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, umožňuje lepšie vstrebávanie ostatných látok do pokožky, je protizápalový, antimikrobiálny.
  • LINALOOL Vôňa. Linalool je molekula, ktorá je prirodzene prítomná takmer vo všetkých éterických olejoch. Je bezfarebná, má jemný, čerstvý, kvetinový zápach podobný konvalinkám. Linalool je prítomný v mnohých kvetoch a koreniach. Pokrýva cca 30% zloženie levanduľového éterického oleja. Ďalšími jeho zdrojmi sú koriander, bazalka, tymián, bergamot, šalvia muškátová, kardamóm, ylang-ylang, majorán, rozmarín. Má protizápalový, antibakteriálny a antimykotický účinok.
  • MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL Olej z makadamiového orecha patrí k jedným z najdrahších olejov na svete a to kvôli náročnému pestovaniu. Navyše makadamiové orechy sú veľmi tvrdé a je preto ťažké z nich olej vylisovať. Olej je pomerne hutný, má jemnú orieškovú chuť i vôňu. Obsahuje až 70% tuku a zo všetkých rastlinných olejov je zložením najpodobnejší ľudskému kožnému mazu, vďaka tomu patrí k najefektívnejším pre ľudskú pokožku. Má antioxidačné účinky, chráni pred pôsobením vonkajších vplyvov, zmierňuje prvé známky starnutia a regeneruje. Po aplikácii je pokožka hodvábne jemná, hydratovaná, zvláčnená a posilnená.
  • OLEA EUROPAEA LEAF EXTRACT Extrakt z olivového listu chráni pred pôsobením voľných radikálov, predčasnému starnutiu, poškodením pokožky spôsobenému UV žiareniu. Zvyšuje jej elasticitu a posilňuje tkanivo, tá je potom odolnejšia voči kožným poškodeniamm (strie, jazvy). Tiež pomáha hojiť drobné ranky a akné. Pleť regeneruje, zvláčňuje a upokojuje. Olivové listy majú antibakteriálne, protivírusové, antimykotické, antimikrobiálne účinky. Stimuluje proteazóm (prirodzený systém recyklácie buniek), dôležitý v prirodzenom imunitnom systéme.
  • PANTHENOL Alkoholový derivát získaný z kyseliny pantoténovej. Táto zložka sa prirodzene nachádza v rastlinách a je formou vitamínu B5. Používa sa ako zvlhčovadlo, ľahko sa absorbuje do vrstiev pod povrchom pokožky, kde sa premieňa na kyselinu pantoténovú, ktorá sa v ľudskom tele prirodzene vyskytuje. Má protizápalové, antibakteriálne, regeneračné a upokojujúce účinky. Viaže vlhkosť, zmäkčuje pleť, zanecháva ju vyhladenú a navracia jej prirodzenú rovnováhu. Znižuje svrbenie pokožky, urýchľuje hojenie u epidermálnych rán.
  • PHENETHYL ALCOHOL Organická zlúčenina. V prírode sa vyskytuje ako súčasť silíc, je charakteristická príjemnou kvetinovou vôňou. V kozmetike hrá úlohu konzervačnej látky a vonnej zložky. Nájdeme ho ako súčasť make-upu, dekoratívnej kozmetiky pre líčenie očí, vo výrobkoch osobnej starostlivosti, šampónoch. Je vegan a povolený v bio kozmetike. Hlavnou zložkou ružového oleja. Má vôňu podobnú vôni ruží. Revitalizuje pokožku a je antimikrobiálny.
  • PHENOXYETHANOL Konzervačná látka, ktorá sa pridáva do kozmetických produktov, aby spomalila rast nežiaducich baktérií, zafixovala vonné látky (zabraňuje rýchlemu odparovaniu), a tým chránila produkt pred znehodnotením a predĺžila jeho trvanlivosť. Táto bezfarebná, mierne viskózna olejovitá kvapalina, rozpustná vo vode a oleji, sa prirodzene vyskytuje napríklad v zelenom čaji alebo čakanke. Pridáva sa do pleťových prípravkov (podkladové a hydratačné krémy), telovej a vlasovej kozmetiky (šampóny, vlasové gély, kondicionéry, telové krémy) atď.
  • CELLIGENT® Emulgátory z obnoviteľných surovín: rastlinný glycerín a rastinná kyselina olejová.
  • POTASSIUM CETYL PHOSPHATE Emulgátor. Táto povrchovo aktívna látka sa v kozmetike používa ako tenzid (čistiaci prostriedok) a zmenšuje povrchové napätie a umožňuje tvorenie emulzií. Nájdeme ju v šampónoch, pleťových čistiacich prostriedkoch, v produktoch ochrany proti slnečnému žiareniu a pod. Používa sa v kombinácii s inými emulgátormi v nízkej koncentrácii pre zlepšenie dlhodobej stability emulzií.
  • QUERCUS ROBUR ROOT EXTRACT Meristemový bunkový extrakt z koreňov obyčajného duba letného. Znižuje vývoj voľných radikálov. Má protizápalový a upokojujúci účinok. Zvyšuje odolnosť a chráni pred starnutím pokožky. Sťahuje rozšírené póry.
  • ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT [ROSEMARY] Rozmarínový extrakt z ekologického poľnohospodárstva. Má antioxidačné a stimulačné vlastnosti. Chráni pokožku. Má čistiace schopnosti a podporuje detoxikáciu. Je antiseptický, protizápalový a antimikrobiálny, pleť dokáže vyčistiť, zjemniť a upokojiť. Je vhodnejší na mastnejšie typy, avšak neuškodí ani normálnej, zmiešanej alebo suchej pleti. Stimuluje vlasové korienky, zastavuje tak vypadávanie vlasov a podporuje ich rast. Okrem iného dodáva lesk a objem.
  • SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA] Jojobový olej. Tekutý vosk zo semien jojobového kríka. Z týchto semienok sa na kozmetické účely lisuje jojobový olej, ktorý sa mylne označuje ako olej, pretože sa zložením jedná o kvapalný vosk. Je bohatý na mono nenasýtené mastné kyseliny, provitamín A a antioxidačný vitamín E. Má hydratačné účinky na vlasy, ktoré vyhladzuje a dodáva im lesk a hebkosť, preto sa môžeme stretnúť s označením "prírodný silikón".
  • SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE Sodný askorbyl fosfát. Oveľa viac stabilná, vo vode rozpustná forma vitamínu C. Vyskytuje sa v mnohých druhoch ovocia. Má antioxidačné účinky, a preto chráni produkt i pokožku pred predčasným starnutím.
  • SODIUM HYALURONATE Sodná soľ kyseliny hyalurónovej. Hyaluronát sodný má vynikajúcu schopnosť viazať vodu. Zvlhčuje a vyhladzuje. Pre spoločnosť BÖRLIND pochádza výlučne z biotechnologickej výroby, udržateľných, vegánskych zdrojov a bez GMO (geneticky modifikované organizmy), v ktorých sa rastlinný materiál a etanol fermentujú pomocou baktérií mliečneho kvasenia.
  • SODIUM STEAROYL LACTYLATE Emulgátor z obnoviteľných surovín: kyselina mliečna (rastlinného pôvodu) a rastlinná kyselina stearová. Viaže olej a vodu. Absorpuje vodu a má schopnosť stabilizovať celý produkt, čím predlžuje jeho životnosť. Nie je to alergén a nemá žiadne negatívne účinky na zdravie.
  • SORBITOL Sorbitol je prírodný cukrový alkohol, ktorý sa najčastejšie získava z kukuričného sirupu, ale prirodzene ho nájdete aj v zrelom ovocí, napríklad v jablku, broskyni alebo v hruške. V kozmetike sa sorbitol používa ako zvlhčujúci prostriedok a tiež ako prirodzené zahusťovadlo. Dokáže vytvoriť priehľadný gél. Má jemne sladkú chuť i vôňu, takže často slúži aj ako súčasť prirodzenej parfumácie. Najčastejšie sa sorbitol používa v mydlách, vo vlasovej kozmetike.
  • TOCOPHEROL Vitamín E. Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Možno ho nájsť v mnohých rastlinných olejoch. Ako antioxidant zabraňuje zažltnutiu. Stabilizuje kozmetiku a chráni pokožku pred voľnými radikálmi, vyvolanými UV žiarením, napríklad aby predišiel predčasnému starnutiu kože.
  • TOCOPHERYL ACETATE Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Ak sa aplikuje na kožu, stáva sa vitamín E enzymatickou konverziou, a potom berie jeho antioxidačné účinky. Všetky vitamíny E fungujú ako antioxidanty a zabraňujú žltnutiu olejov a masiel. Vitamín E je životne dôležitý pre ľudské telo. V kozmetických prípravkoch sa používa aj ako konzervant.
  • XANTHAN GUM Xanthan. Polysacharid, ktoré produkujú mikroorganizmy z rastlinných substrátov, ktoré obsahujú cukor. Gél/zahusťovadlo, stabilizátor emulzií. Xantanová guma je látka prírodného pôvodu. Vyrába sa fermentáciou kukuričného škrobu s baktérií Xanthomonas campestris. Na pleť pôsobí hydratačne. Je vhodnejšia na suchší typ pleti, kde spomaľuje a bojuje proti šupinateniu. Tiež zvyšuje pevnosť a pružnosť pokožky a vytvára ochranný film.
  • PROTEOLEA® Extrakt z čínskej ďatle, má antioxidačnú schopnosť, chráni pred tvorbou oxidovaných proteínov, posilňuje obranyschopnosť pokožky. Je známy ako tonikum na dlhú dobu, revitalizuje pokožku a dodáva jej pocit sviežosti.