-35%

Oční stín MONO GOLD

Rating:
93%
SKU: 50941
Běžná cena 361 Kč Akční cena 235 Kč
Dlouhotrvající oční stín pro zvýraznění očí. Moderní barevné kombinace nabízejí rozličnou kombinaci palety barev. Vyhlazují a snadno se nanášejí. Vhodné pro nositele kontaktních čoček.
Dostupnost: Skladem
SKU
50941

Přírodní oční stín s obsahem rostlinných pigmentů a jemným přírodním složením zvýrazní vaše oči. Má krásný barevný odstín, snadno se nanáší, vyhlazuje pokožku očního okolí a zároveň ji chrání před škodlivými negativními vlivy prostředí. Vhodný i pro nositelky kontaktních čoček.

  • Dlouhotrvající účinek, jemné složení
  • Vyhlazuje a snadno se nanáší
  • Dodávají očím zářivost a expresivní pohled
  • Chrání proti škodlivým vnějším vlivům
  • Vhodné pro nositele kontaktních čoček

Aplikace:

Aplikujte přímo na oční víčko a okolí prostřednictvím pěnového aplikátoru.

Podrobnosti
SKU 50941
Výrobce Börlind GmbH.
Balení 2g
EAN 4011061509414
Určení Dekorativka
Typ pleti Zralá pleť, Dehydrovaná pleť, Suchá pleť, Citlivá pleť, Mastná pleť, Smíšená pleť
Napište svou recenzi
Hodnocený produktOční stín MONO GOLD
Vaše hodnocení
  • ASCORBYL PALMITATE Forma vitamínu C rozpustná v tukoch. Táto forma vitamínu C rozpustná v tukoch je odolnejšia voči svetlu a teplote a v pokožke sa premieňa na voľný vitamín C. Má antioxidačný účinok, pôsobí proti starnutiu pokožky spôsobenému voľnými radikálmi a zabraňuje tomu, aby sa emulzie pokazili.
  • BISABOLOL (Alfa-) bisabolol. Pôsobí na pleť protizápalovo a upokojuje pokožku s antimikrobiálnym účinkom. Môže sa nachádzať v esenciálnom bergamotovom oleji, harmančekovom oleji a oleji kandejského stromu (vanilosmopsis erythropappa). Používame iba bisabolol z trvalo udržateľných plantáží, ktoré sú certifikované podľa FSC, s cieľom chrániť brazílske vysočiny dažďových pralesov.
  • C10-18 TRIGLYCERIDES Tuková zložka. Tuk získaný z glycerínu a tuhých rastlinných mastných kyselín. Zahusťovadlo vo výrobkoch a emulziách.
  • CALCIUM ALUMINIUM BOROSILICATE Perleťové pigmenty získané z minerálov. Sú vzhľadom podobné sklu. V kozmetike sa používajú kvôli perleťovému efektu.
  • CETEARYL ETHYLHEXANOATE Ester mastnej kyseliny. Veľmi ľahká olejová zložka rastlinného pôvodu, ktorá ponúka dobrú roztierateľnosť a nezanecháva pokožku mastnú.
  • CI 15850:1 [RED 7 LAKE] Červené farbivo Používané v potravinárskom priemysle ako E180.
  • Ci 77007 [Ultramarines] Ultramarín je anorganické farbivo. Je bezpečný pre farbenie kozmetiky (maskary, očné tiene, očné linky, korektory) a prípravky osobnej hygieny (mydlá, sprchovacie gély)
  • Ci 77288 [Chromium Oxide Green] Prírodné zelené farbivo. Zelené oxidy chrómu sú prírodného pôvodu. Svoje využitie nachádza hlavne v dekoratívnej kozmetike. Používa sa len v malom množstve, ktoré nespôsobuje žiadne negatívne dopadny na zdravie človeka.
  • Ci 77489 [Iron Oxides] CI 77489 = Modrá farba. Oxidy železa sú jedny z najčastejších prírodných farbív používaných pre výrobu prírodnej dekoratívnej kozmetiky. Ide v podstate o drvené minerály, ktoré je možné nájsť voľne v prírode. Pre kozmetické využitie sa vyrábajú väčšinou v laboratóriach, aby bola zaistená čistota minerálu a taktiež farba. Sú vhodné pre použitie na citlivú pleť, sú čisto prírodné a nezaťažujú pleť.
  • Ci 77491 [Iron Oxides] CI 77491 = Červenohnedá farba. Oxidy železa sú jedny z najčastejších prírodných farbív používaných pre výrobu prírodnej dekoratívnej kozmetiky. Ide v podstate o drvené minerály, ktoré je možné nájsť voľne v prírode. Pre kozmetické využitie sa vyrábajú väčšinou v laboratóriach, aby bola zaistená čistota minerálu a taktiež farba. Sú vhodné pre použitie na citlivú pleť, sú čisto prírodné a nezaťažujú pleť.
  • Ci 77492 [Iron Oxides] CI 77492 = Žltá farba. Oxidy železa sú jedny z najčastejších prírodných farbív používaných pre výrobu prírodnej dekoratívnej kozmetiky. Ide v podstate o drvené minerály, ktoré je možné nájsť voľne v prírode. Pre kozmetické využitie sa vyrábajú väčšinou v laboratóriach, aby bola zaistená čistota minerálu a taktiež farba. Sú vhodné pre použitie na citlivú pleť, sú čisto prírodné a nezaťažujú pleť.
  • Ci 77499 [Iron Oxides] CI 77499 = Čierna farba. Oxidy železa sú jedny z najčastejších prírodných farbív používaných pre výrobu prírodnej dekoratívnej kozmetiky. Ide v podstate o drvené minerály, ktoré je možné nájsť voľne v prírode. Pre kozmetické využitie sa vyrábajú väčšinou v laboratóriach, aby bola zaistená čistota minerálu a taktiež farba. Sú vhodné pre použitie na citlivú pleť, sú čisto prírodné a nezaťažujú pleť.
  • Ci 77510 [Ferric Ferrocyanide] Anorganický pigment na báze železa tmavomodrej farby. V kozmetike slúži ako modré farbivo, hlavne v dekoratívnej kozmetike. Nevykazuje toxicitu, môže sa používať v prírodnej kozmetike.
  • Ci 77742 [Manganese Violet] Farbivo sýto fialovej farby, používané hlavne v dekoratívnej kozmetike.
  • Ci 77891 [Titanium Dioxide] Oxid titaničitý. Biela farba a UV filter. V prírode sa nachádza v mineráloch anatas, rutil a brookit. Oxid titaničitý sa používa ako pigment (titanová beloba). Patrí k najrozšírenejším bielym farbivám, lebo má výrazný jas a vysoký bod lomu. V kozmetike slúži ako ochrana proti UV žiareniu (minerálny UV filter). Považuje sa za bezpečnú, nekomedogénnu látku vhodnú aj pre citlivú pleť a deti.
  • CITRIC ACID Kyselina citrónová. Získaná fermentáciou zo substrátu kukurice. Používa sa na reguláciu hodnoty pH v kozmetike.
  • DISTARCH PHOSPHATE Modifikovaný kukuričný škrob. Viaže vlhkosť a v kozmetických výrobkoch vytvára príjemne ľahký pocit.
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE Emulgátor z obnoviteľných surovín: rastlinný glycerín, rastlinný tuk a kyselina citrónová. Kyselina citrónová je organická kyselina bežne sa vyskytujúca v citrusových plodoch. Vďaka svojej vysokej acidite (kyslosti) sa v kozmetike používa ako látka upravujúca pH prípravkov i pokožky. Má antibakteriálne a antimykotické účinky. Umožňuje premiešanie dvoch za normálnych okolností nemiešateľných látok napr. Vody a oleja. Pokožku udržuje hydratovanú. Má tiež antioxidačné účinky.
  • LAUROYL LYSINE Lauroyl lyzín. Povrchovo aktívna látka, derivát rastlinných aminokyselín. Vyrába sa zo zmesi prírodnej laurovej mastnej kyseliny (tá sa získava z kokosového oleja) a aminokyselín. Používa sa ako stabilizátor. Pokožke a vlasom dodáva pocit hebkosti a jemnosti. Prispieva k lepšej štruktúre kozmetických prípravkov. Tvorí základ púdrov, rúžov či očných tieňov a pridáva sa aj do produktov vlasovej starostlivosti (gély, kondicionéry). Je považovaný za bezpečnú kozmetickú prísadu, neboli u neho zistené žiadne vedľajšie účinky alebo kontraindikácie.
  • LECITHIN Lecitín je látka prírodného pôvodu získaná zo sójových bôbov. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Reguluje priepustnosť ostatných látok bunkovými stenami a zlepšuje ich vstrebateľnosť. V krémoch a iných ošetrujúcich prípravkoch pomáha ostatným látkam dostať sa do hlbších vrstiev pokožky. Zlepšuje kompatibilitu.
  • MAGNESIUM STEARATE Stearan horečnatý. Stabilizuje hustotu emulzie. Zlepšuje priľnavosť kompaktných púdrov. Stearan horečnatý vzniká spojením síranu horečnatého (napr. Súčasť morskej vody) a kyseliny stearovej (tá sa prirodzene vyskytuje v rastlinných tukoch).
  • MICA Sľuda. Prírodná minerálna látka, ktorá sa už po stáročia používa na kozmetické účely. Používa sa predovšetkým v dekoratívnej kozmetike, kde produktom dodáva lesk a trblietanie. Keď je potiahnutá oxidom titaničitým, je známa ako "perleťový pigment". Má označenie CI 77019. Ako sľuda je označovaná skupina horninotvorných minerálov (kremičitanov). Je to úplne stabilná látka, nemenná v akomkoľvek prostredí, neprestupuje pokožkou, nedráždi ju a nie sú na ňu alergie.
  • PHENOXYETHANOL Konzervačná látka, ktorá sa pridáva do kozmetických produktov, aby spomalila rast nežiaducich baktérií, zafixovala vonné látky (zabraňuje rýchlemu odparovaniu), a tým chránila produkt pred znehodnotením a predĺžila jeho trvanlivosť. Táto bezfarebná, mierne viskózna olejovitá kvapalina, rozpustná vo vode a oleji, sa prirodzene vyskytuje napríklad v zelenom čaji alebo čakanke. Pridáva sa do pleťových prípravkov (podkladové a hydratačné krémy), telovej a vlasovej kozmetiky (šampóny, vlasové gély, kondicionéry, telové krémy) atď.
  • SILICA Oxid kremičitý/oxid kremičitý piesok/kyselina kremičitá. Používa sa ako pomocná látka v najrôznejších kozmetických prostriedkoch: ako nosič farebných pigmentov vo farebnej kozmetike, ako protihrudkujúce činidlo v prášku a ako zahusťovadlo v olejových produktoch a maskách.
  • SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA] Jojobový olej. Tekutý vosk zo semien jojobového kríka. Z týchto semienok sa na kozmetické účely lisuje jojobový olej, ktorý sa mylne označuje ako olej, pretože sa zložením jedná o kvapalný vosk. Je bohatý na mono nenasýtené mastné kyseliny, provitamín A a antioxidačný vitamín E. Má hydratačné účinky na vlasy, ktoré vyhladzuje a dodáva im lesk a hebkosť, preto sa môžeme stretnúť s označením "prírodný silikón".
  • SQUALANE Skvalén sa získava z rastlinných olejov, najčastejšie z olivového. Je to tzv. "Suchý olej", ktorý sa vďaka svojej štruktúre veľmi ľahko a rýchlo vstrebáva do pokožky. Má antioxidačné účinky a pomáha pokožku chrániť proti slnečnému žiareniu. Absorbuje do seba toxíny aj ťažké kovy a pomáha tak chrániť pokožku proti vonkajšiemu prostrediu. Skvalén pokožku hydratuje, zjemňuje a napomáha ďalším účinným látkam k lepšiemu roztieraniu a vstrebávaniu.
  • TALC Práškový mastenec. Mastenec je prirodzene sa vyskytujúci mäkký minerál. Skladá sa z kremíka, horčíka, kyslíka a vodíka. Slúži ako surovina pre prášky, kvôli dobrým lepivým vlastnostiam. Pre spoločnosť BÖRLIND sa používa mastenec bez azbestu.
  • TIN OXIDE Oxid cínu. Prírodné minerálny. Používa sa ako nosič, napr farebných pigmentov. Veľmi kompatibilný s pokožkou. Má abrazívnu funkciu a reguluje viskozitu kozmetických prípravkov. Nájdeme ho predovšetkým v dekoratívnej kozmetike (v očných tieňoch, rúžoch, a pod.)
  • TITANIUM DIOXIDE Oxid titaničitý. Prírodný minerál. V prírode sa nachádza v mineráloch (anatas, rutilu a brookit). Používa sa ako pigment (titánová beloba). Patrí k najrozšírenejším a najpoužívanejším bielym pigmentom, pretože má výrazný jas a vysoký bod lomu. Zaisťuje nepriehľadnosť kozmetických prípravkov. Je to extrémne stabilná látka, ktorá poskytuje ochranu pred UVA i UVB žiarením .
  • TOCOPHEROL Vitamín E. Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Možno ho nájsť v mnohých rastlinných olejoch. Ako antioxidant zabraňuje zažltnutiu. Stabilizuje kozmetiku a chráni pokožku pred voľnými radikálmi, vyvolanými UV žiarením, napríklad aby predišiel predčasnému starnutiu kože.