-20%

Pleťový olej 3v1 anti-blue light

Rating:
94%
SKU: 600053
Běžná cena 980 Kč Akční cena 784 Kč
Ochranný pleťový olej 3 v 1 s inovativním Anti-Blue Light filtrem chrání pokožku před modrým světlem a působí tak proti stárnutí pokožky. Ošetřuje suchou pokožku, chrání bariéru pokožky, posilují elasticitu pleti, dodávají jí vláčnost a hebkost.
Dostupnost: Skladem
SKU
600053

CHRÁNÍ PROTI MODRÝMU SVÉTLU. POSILUJE. ZJEMNUJE.

Jedinečný Ochranný pleťový olej 3 v 1 s inovativním anti-blue light filtrem od přírodní kosmetiky ANNEMARIE BÖRLIND je vhodný pro suchou, náročnou pleť. Chrání pleť proti škodlivému modrému světlu ze smartphonů, počítačů či okolního prostředí, které poškozuje buněčnou strukturu a přispívá k předčasnému stárnutí kůže.

  • Spolehlivě chrání před škodlivým modrým světlem
  • Ošetřuje suchou pokožku a posiluje její elasticitu
  • Vyhlazuje a zjemňuje

Vzácné přírodní esenciální oleje, pocházející z fair trade projektů, jako olej Inka Omega, olej kahanu a olej z Růžové třešně z Nepálu ošetřují suchou pokožku, posilují její elasticitu a dodávají jí vláčnost a hebkost. Pokožka je chráněna, vyhlazená a hebká jako kašmír. Tento kosmetický produkt za své inovativní složení a prokazatelnou účinnost získal prestižní kosmetické ocenění.

Tagetes (Aksamitník)
- látka Lutein se získává z Tagetes
- chrání před modrým světlem
- prodlužuje životnost kožních buněk
- redukuje poškození v keratinocytech a fibroblastech

Olej z Růžové třešně z Nepálu pochází ze sociálně-ekologického projektu, který podporuje ANNEMARIE BÖRLIND. Koupí tohoto oleje ze západonepálskeho okresu Humla podporujeme místní farmářky, aby získali finanční základ pro své živobytí a vzdělávání.
- zklidňuje
- posiluje elasticitu pokožky
- dodává vláčnost

Olej Inka Omega
se v Peru pěstuje v rámci Fair Trade projektu APOLPAWA.
- velmi vysoký podíl nenasycených omega mastných kyselin
- chrání bariéru pokožky
- posiluje elasticitu pokožky

Olej Kahai pochází z ořechů Kahane v Kolumbii, které živí více než 200 rodin, zabraňuje nezákonnému kácení pralesů a nabízí alternativu k pěstování nelegálních rostlin
- vysoký podíl retinolu
- hydratuje
- regeneruje

Aplikace:

Ráno a večer naneste 2-3 kapky oleje na očištěnou pokožku. V případě potřeby následně použijte denní / noční krém.

Tento produkt doporučujeme kombinovat s produktovou linií LL Regeneration, System Absolute Anti-Aging nebo Naturoyle Biolifting.


Jak ovlivňuje modré světlo na naši pokožku?

Modré světlo dokáže udělat na naší pokožce výrazné škody, což má velký vliv na krásu naší pleti a její stárnutí. Proniká hlouběji do pokožky jako UV záření, prochází celou hloubkou pokožky až do hypodermis, kde poškozuje buněčnou strukturu fibroblastů. Výsledkem je snížená elasticita pokožky, předčasné stárnutí a bledý vzhled pleti.
Prírodná kozmetika - Modré svetlo (Blue light)

Zvýšeným přísunem modrého světla se zvyšuje riziko vzniku pigmentových skvrn a vrásek, zejména v oblasti brady a lící. Tomuto fenoménu se říká i digitálně stárnutí. Právě značka ANNEMARIE BÖRLIND vyvinula světovou inovaci, kdy uvedla na trh pleťový produkt, který dokáže odrazit, resp. blokovat průnik modrého světla do pokožky.

Podrobnosti
SKU 600053
Výrobce Börlind GmbH.
Balení 30ml
EAN 4011061214967
Určení Pleťová séra, fluidy
Typ pleti Zralá pleť, Dehydrovaná pleť, Suchá pleť
Napište svou recenzi
Hodnocený produktPleťový olej 3v1 anti-blue light
Vaše hodnocení
  • AROMA [FRAGRANCE] Esenciálne oleje, destiláty, parfumy, vonné látky a aromatické látky. Kolektívny termín pre všetko, čo obsahuje vonné látky: od individuálneho éterického oleja až po parfémové kompozície zložené z mnohých rôznych vonných látok.
  • BENZYL SALICYLATE Benzyl salicylate. Číra bezfarebná tekutina so sladkou kvetinovou vôňou. Prísada, ktorá chráni produkty pred znehodnotením prostredníctvom absorpcie, odrazu alebo rozptylu UV žiarenia. Tieto zložky môžu byť použité aj k ochrane vlasov pred UV žiarením. Maskuje základný zápach, do prípravku sa pridáva za účelom vône.
  • BISABOLOL (Alfa-) bisabolol. Pôsobí na pleť protizápalovo a upokojuje pokožku s antimikrobiálnym účinkom. Môže sa nachádzať v esenciálnom bergamotovom oleji, harmančekovom oleji a oleji kandejského stromu (vanilosmopsis erythropappa). Používame iba bisabolol z trvalo udržateľných plantáží, ktoré sú certifikované podľa FSC, s cieľom chrániť brazílske vysočiny dažďových pralesov.
  • CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE Neutrálny rastlinný olej, získaný z kokosového orecha. Olej má dlhú životnosť a ponúka vynimočnú kompatibilitu s kožou. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva za sebou mastný lesk.
  • CARTHAMUS TINCTORIUS SEED OIL [SAFFLOWER] Svetlicový olej. Svetlica je oranžovo-kvitnúca euroázijská rastlina so semenami, ktoré produkujú jedlý olej. Vyhladzuje pokožku a je vysoko koncentrovaný obsahom kyseliny linolovej.
  • CITRONELLOL Prírodná vôňa, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Napr. Lemongrass, geránium, bazalka, harmanček, santalové drevo, levanduľa.
  • COCO-CAPRYLATE Ester mastnej kyseliny. Veľmi ľahká olejová zložka rastlinného pôvodu, ktorá ponúka dobrú roztierateľnosť a nezanecháva pokožku mastnú.
  • EUGENOL Vôňa. Deklarovateľná vôňa obsiahnutá v parfumovaných zložkách.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN] Sójový olej. Rastlinný olej, ktorý pozitívne pôsobí na pokožku a zjemňuje ju.
  • HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL [SUNFLOWER] Slnečnicový olej z ekologického poľnohospodárstva. Obsahuje kyselinu olejovú a linoleovú, bielkoviny, triglyceridy, steroly, vitamín A, D, E a lecitín. Slnečnicový olej sa podobá lipidom v našom kožnom tkanive. Pri aplikácii na pokožku sa ľahko vstrebáva a preniká rýchlo do hlbších vrstiev. Má upokojujúce, zjemňujúce, vyhladzujúce a protizápalové účinky. Funguje ako antioxidant a chráni pleť pred poškodením vonkajšími vplyvmi, stratou pružnosti a pevnosti. Je vhodný na všetky typy pleti. Má dobrú kožnú kompatibilitu. Vyhladzuje a ošetruje pokožku a vlasy.
  • LIMONENE Vôňa. Prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Býva rozdelená na L-Limonene a D-Limonene. L-Limonene má terpentýnovou vôňu a nájdeme ho napríklad v silici z borovice alebo mäty piepornej. D-Limonene má sladšie citrónovú vôňu a nájdeme ho v ruži, levanduli alebo citrónovej kôre. V kozmetických prípravkoch ho nájdeme hlavne ako súčasť parfumácie/vône. Ľahko maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, umožňuje lepšie vstrebávanie ostatných látok do pokožky, je protizápalový, antimikrobiálny.
  • LINALOOL Vôňa. Linalool je molekula, ktorá je prirodzene prítomná takmer vo všetkých éterických olejoch. Je bezfarebná, má jemný, čerstvý, kvetinový zápach podobný konvalinkám. Linalool je prítomný v mnohých kvetoch a koreniach. Pokrýva cca 30% zloženie levanduľového éterického oleja. Ďalšími jeho zdrojmi sú koriander, bazalka, tymián, bergamot, šalvia muškátová, kardamóm, ylang-ylang, majorán, rozmarín. Má protizápalový, antibakteriálny a antimykotický účinok.
  • PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL Olej z inca arašidov sa lisuje za studena a je veľmi výživný, bohatý na esenciálne mastné kyseliny omega-3, omega-6, omega-9 a vitamín E, čím je odolný voči oxidácii. Využíva sa ako hojivá súčasť produktov starostlivosti o problematickú, suchú a zrelú pokožku. Vyživuje, hydratuje a mierni prejavy zápalu. Zlepšuje pružnosť a pevnosť pokožky a napomáha stimulovať kvalitnú regeneráciu kožných buniek. Mierni prejavy predčasného starnutia kože a zlepšuje jej prirodzený metabolizmus.
  • PRINSEPIA UTILIS SEED OIL [DHATELO] Olej zo semien nepálskeho dhatela. Prinsepia utilis je ázijský listnatý ker z čeľade ružovitých. Je zdrojom fialového farbiva. Plody obsahujú veľká semená, ktoré sú surovinou pre výrobu oleja. Olej je tiež jedlý, obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny a minerálne látky. Má široké uplatnenie aj starostlivosť o vlasy a pleť. Zabraňuje ich vysušovaniu a pomáha obnoviť ochrannú bariéru. Vlasom dodáva lesk. Je vhodný aj pri dermatitíde a ekzémoch.
  • ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT [ROSEMARY] Rozmarínový extrakt z ekologického poľnohospodárstva. Má antioxidačné a stimulačné vlastnosti. Chráni pokožku. Má čistiace schopnosti a podporuje detoxikáciu. Je antiseptický, protizápalový a antimikrobiálny, pleť dokáže vyčistiť, zjemniť a upokojiť. Je vhodnejší na mastnejšie typy, avšak neuškodí ani normálnej, zmiešanej alebo suchej pleti. Stimuluje vlasové korienky, zastavuje tak vypadávanie vlasov a podporuje ich rast. Okrem iného dodáva lesk a objem.
  • SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA] Jojobový olej. Tekutý vosk zo semien jojobového kríka. Z týchto semienok sa na kozmetické účely lisuje jojobový olej, ktorý sa mylne označuje ako olej, pretože sa zložením jedná o kvapalný vosk. Je bohatý na mono nenasýtené mastné kyseliny, provitamín A a antioxidačný vitamín E. Má hydratačné účinky na vlasy, ktoré vyhladzuje a dodáva im lesk a hebkosť, preto sa môžeme stretnúť s označením "prírodný silikón".
  • SQUALANE Skvalén sa získava z rastlinných olejov, najčastejšie z olivového. Je to tzv. "Suchý olej", ktorý sa vďaka svojej štruktúre veľmi ľahko a rýchlo vstrebáva do pokožky. Má antioxidačné účinky a pomáha pokožku chrániť proti slnečnému žiareniu. Absorbuje do seba toxíny aj ťažké kovy a pomáha tak chrániť pokožku proti vonkajšiemu prostrediu. Skvalén pokožku hydratuje, zjemňuje a napomáha ďalším účinným látkam k lepšiemu roztieraniu a vstrebávaniu.
  • TOCOPHEROL Vitamín E. Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Možno ho nájsť v mnohých rastlinných olejoch. Ako antioxidant zabraňuje zažltnutiu. Stabilizuje kozmetiku a chráni pokožku pred voľnými radikálmi, vyvolanými UV žiarením, napríklad aby predišiel predčasnému starnutiu kože.
  • TOCOPHERYL ACETATE Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Ak sa aplikuje na kožu, stáva sa vitamín E enzymatickou konverziou, a potom berie jeho antioxidačné účinky. Všetky vitamíny E fungujú ako antioxidanty a zabraňujú žltnutiu olejov a masiel. Vitamín E je životne dôležitý pre ľudské telo. V kozmetických prípravkoch sa používa aj ako konzervant.
  • CARYODENDRON ORINOCENSE OIL Olej z orechov Caryodendron orinocense. Olej Caryodendron orinocense je vynikajúci ako pomoc pri liečbe kožných problémov ako sú napríklad dermatitídy (zápaly kože).
  • PORPHYRA UMBILICALIS EXTRACT Extrakt z Porphyra Umbilicalis je červená až purpurová riasa, ktorá sa nachádza v oceánoch na brehu oblasti na hrubých skalách. Ide o najrozšírenejšiu morskú riasu na svete. V kozmetike sa považuje za vysoko účinnú pri ochrane pokožky pred slnečným žiarením, pretože produkuje látky, ktorých filtračnú schopnosť je podobná ako u syntetických UV-A opaľovacích prostriedkov, a pri starnutí pokožky. Pomáha proti strate elasticity, suchosti a zmenám pigmentácie.
  • AKSAMIETNICA EXTRACT Extrakt z kvetov Aksamietnica chráni proti modrému svetlu, predlžuje životnosť buniek, redukuje poškodenie v keratinocytoch a fibroplastoch.
  • HIMALÁJSKA ČEREŠŇA Ružový čerešňový olej sa získava zo semien himalájskej ružovej čerešne zo sociálno-ekologického projektu v Nepále, ktorý podporujeme. Posilňuje prirodzenú bariéru pokožky a má vyhladzujúci účinok