-40%

Tónovací krém APRICOT

Rating:
90%
SKU: 144
Běžná cena 378 Kč Akční cena 227 Kč
Hydratační, zmatňující krém s tónovacím efektem dodává pleti přirozený odstín. Díky své textuře tónuje pleť zcela přirozeně a poskytuje pokožce dlouhotrvající svěžest a vlhkost. Vhodný pro všechny typy pleti a všechny věkové kategorie.
Dostupnost: Skladem
SKU
144

HYDRATUJE. OŠETŘUJE. TÓNUJE.

Hydratační, zmatňující Pastelový krém s tónovacím efektem od certifikované přírodní kosmetiky ANNEMARIE BÖRLIND v odstínu APRICOT pokožce poskytuje hydratační denní péči s nádechem make-upu a hedvábně matným efektem. Má lehkou emulzi, která se snadno vstřebává do pokožky. Má přírodní složení, takže pleť nezatěžuje, ale poskytuje její ošetřující péči a zároveň přirozené a optimální krytí nerovnoměrného vzhledu. Bio sezamový olej posiluje kožní bariéru a udržuje v pleti vlhkost. Jojobový olej pokožku ošetřuje bez zmasťovania.

  • tónuje a optimálně kryje nerovnoměrnosti pleti
  • posiluje kožní bariéru a udržuje v ní vlhkost
  • pro hedvábně matnou pleť s přirozeným odstínem

Je vhodný pro všechny typy pokožky.

Aplikace:

Nanášejte každé ráno na očištěnou a posílenou tvář. Podle potřeby použijte nejdříve denní krém.

Podrobnosti
SKU 144
Výrobce Börlind GmbH.
Balení 30ml
EAN 4011061001444
Určení Oči, Dekorativní kosmetika
Typ pleti normalna-pokozka, citliva-pokozka, sucha-dehydrovana-pokozka
Napište svou recenzi
Hodnocený produktTónovací krém APRICOT
Vaše hodnocení
  • ACHILLEA MILLEFOLIUM EXTRACT Extrakt z rebríčka obyčajného z ekologického pestovateľstva. Stimuluje cirkuláciu, má spevňujúce, protizápalové a antibakteriálne vlastnosti.
  • ALCOHOL Čistý, nedenaturovaný etylalkohol, konzumný alkohol. Získaný kvasením rastlín obsahujúcich škrob alebo cukor. Alkohol sa používa ako rozpúšťadlo pre extrakty a rôzne účinné zložky. Má tiež osviežujúci, sťahujúci, tonizujúci a konzervačný účinok a stimuluje cirkuláciu.
  • AQUA [WATER] Pramenitá voda, ktorá vyviera z hĺbky 165 m v Čiernom lese v Nemecku. Voda  je nechlorovaná a prirodzene čistá, plná minerálov a stopových prvkov, ktoré majú podporné procesy pre pleť. Jej funkciou je zvlhčovať povrch pokožky a pôsobiť ako rozpúšťadlo pre rozpustné zložky a rastlinné extrakty vo vode. Táto pramenitá voda vytvára unikátny základ produktov. 
  • AROMA [FRAGRANCE] Esenciálne oleje, destiláty, parfumy, vonné látky a aromatické látky. Kolektívny termín pre všetko, čo obsahuje vonné látky: od individuálneho éterického oleja až po parfémové kompozície zložené z mnohých rôznych vonných látok.
  • ASCORBYL PALMITATE Forma vitamínu C rozpustná v tukoch. Táto forma vitamínu C rozpustná v tukoch je odolnejšia voči svetlu a teplote a v pokožke sa premieňa na voľný vitamín C. Má antioxidačný účinok, pôsobí proti starnutiu pokožky spôsobenému voľnými radikálmi a zabraňuje tomu, aby sa emulzie pokazili.
  • BEHENYL ALCOHOL Behenylalkohol. Tuková zložka (mastný alkohol) získaná zo semien stromu moringa. Prirodzene sa vyskytuje aj v ľudskej pokožke. Stará sa o pokožku a je zahusťovadlom pre emulzie. ,
  • BENZYL ALCOHOL Benzyl alkohol. Bezfarebný, nedenaturovaný etylalkohol, získaný fermentáciou rastlín s obsahom škrobu alebo cukru, prirodzená zložka napr. jasmínu a hyacintu. Alkohol je nasadený ako rozpúšťadlo pre extrakty a rôzne účinné látky, zvýrazňuje vôňu. Má tiež osviežujúci, adstringentný (sťahujúci), tónovací a konzervačný účinok a tiež stimuluje krvný obeh.
  • BENZYL BENZOATE Benzyl benzoate. Vôňa. Maskuje prirodzenú arómu neparfumovaných zložiek vďaka jeho balzamickej aróme. Zároveň sa používa ako konzervant a rozpúšťadlo (rozpúšťa ďalšie látky v prípravku). Nájdeme ju napr. v bobuľovitých plodoch a získava sa napr. z esenciálných olejov napríklad ylang-ylangu, škorice alebo benzoe.
  • BENZYL SALICYLATE Benzyl salicylate. Číra bezfarebná tekutina so sladkou kvetinovou vôňou. Prísada, ktorá chráni produkty pred znehodnotením prostredníctvom absorpcie, odrazu alebo rozptylu UV žiarenia. Tieto zložky môžu byť použité aj k ochrane vlasov pred UV žiarením. Maskuje základný zápach, do prípravku sa pridáva za účelom vône.
  • CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT [MATRICARIA] Extrakt kvetu harmančeka z ekologického poľnohospodárstva. Liečivá rastlina s upokojujúcimi a protizápalovými vlastnosťami. Pre starostlivosť o citlivú a jemnú pokožku.
  • Ci 77489 [Iron Oxides] CI 77489 = Modrá farba. Oxidy železa sú jedny z najčastejších prírodných farbív používaných pre výrobu prírodnej dekoratívnej kozmetiky. Ide v podstate o drvené minerály, ktoré je možné nájsť voľne v prírode. Pre kozmetické využitie sa vyrábajú väčšinou v laboratóriach, aby bola zaistená čistota minerálu a taktiež farba. Sú vhodné pre použitie na citlivú pleť, sú čisto prírodné a nezaťažujú pleť.
  • Ci 77891 [Titanium Dioxide] Oxid titaničitý. Biela farba a UV filter. V prírode sa nachádza v mineráloch anatas, rutil a brookit. Oxid titaničitý sa používa ako pigment (titanová beloba). Patrí k najrozšírenejším bielym farbivám, lebo má výrazný jas a vysoký bod lomu. V kozmetike slúži ako ochrana proti UV žiareniu (minerálny UV filter). Považuje sa za bezpečnú, nekomedogénnu látku vhodnú aj pre citlivú pleť a deti.
  • Mliečne Tenzidy Ester mastnej kyseliny. Veľmi ľahká olejová zložka rastlinného pôvodu, ktorá ponúka dobrú roztierateľnosť a nezanecháva pokožku mastnú.
  • COUMARIN Prírodná vôňa, ktorú nájdeme v mnohých esenciálnych olejoch, napr. v levanduli, škorici alebo citrónovej tráve.
  • EQUISETUM ARVENSE EXTRACT Extrakt z prasličky poľnej z ekologického poľnohospodárstva. Je bohatý na kyselinu kremičitú, podľa tradície je považovaný za stimulujúci, posilňujúci, spevňujúci a sťahujúci.
  • GLYCERIN Súčasť všetkých tukov a olejov. Má hydratačné účinky. Pre BÖRLIND je získavaný výhradne z rastlinného oleja.
  • GLYCERYL STEARATE Emulgátor z rastúcich surovín: rastlinný glycerín a rastlinná kyselina stearová. Spojuje olej a vodu. Stará sa o pokožku.
  • GLYCINE SOJA OIL [SOYBEAN] Sójový olej. Rastlinný olej, ktorý pozitívne pôsobí na pokožku a zjemňuje ju.
  • HAMAMELIS VIRGINIANA LEAF EXTRACT Vilín virgínsky, extrakt z listov. Je známych šesť druhov hamamelu, z ktorých iba vilín virgínsky žlto kvitne už na jeseň. Vilín bol uznaný v západnej terapii a je súčasťou oficiálnych liekopisov. Preukázateľné silné liečivé účinky má ale iba hamamel virginský. Vo farmácii a v kozmetike sa používa sušená kôra, sušené listy a vilínová voda, čo je destilát získaný vodnou parou zo sušených listov. Vďaka obsahu tanínov, prchavých olejov, organických kyselín a flavonoidov má protizápalové, antioxidačné, antiseptické a sťahujúce vlastnosti.
  • HEXYL CINNAMAL Vôňa. Hlavnou funkciou je prekryť zápach iných prísad vo výrobku. Nájdeme ho v telovej i pleťovej kozmetike a výrobkoch vlasovej starostlivosti, parfumoch, môže byť súčasťou balzamov na pery a dezodorantov.
  • HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE Emulgátor z obnoviteľných surovín: rastlinný glycerín, rastlinný tuk a kyselina citrónová. Kyselina citrónová je organická kyselina bežne sa vyskytujúca v citrusových plodoch. Vďaka svojej vysokej acidite (kyslosti) sa v kozmetike používa ako látka upravujúca pH prípravkov i pokožky. Má antibakteriálne a antimykotické účinky. Umožňuje premiešanie dvoch za normálnych okolností nemiešateľných látok napr. Vody a oleja. Pokožku udržuje hydratovanú. Má tiež antioxidačné účinky.
  • HYDROGENATED PEANUT OIL Arašidový vosk / hydrogenovaný arašidový olej. Zahusťovadlo. Veganská alternatíva k včeliemu vosku.
  • HYPERICUM PERFORATUM EXTRACT Extrakt z ľubovníka bodkovaného obsahuje triesloviny, silice, glykozidy, flavonoidy, xanthony a fenolové zlúčeniny. Napomáha hojeniu a pokožku upokojuje. Má priľnavý, upokojujúci, ochranný a mierny antimikrobiálny účinok na pokožku.
  • LECITHIN Lecitín je látka prírodného pôvodu získaná zo sójových bôbov. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Reguluje priepustnosť ostatných látok bunkovými stenami a zlepšuje ich vstrebateľnosť. V krémoch a iných ošetrujúcich prípravkoch pomáha ostatným látkam dostať sa do hlbších vrstiev pokožky. Zlepšuje kompatibilitu.
  • LINALOOL Vôňa. Linalool je molekula, ktorá je prirodzene prítomná takmer vo všetkých éterických olejoch. Je bezfarebná, má jemný, čerstvý, kvetinový zápach podobný konvalinkám. Linalool je prítomný v mnohých kvetoch a koreniach. Pokrýva cca 30% zloženie levanduľového éterického oleja. Ďalšími jeho zdrojmi sú koriander, bazalka, tymián, bergamot, šalvia muškátová, kardamóm, ylang-ylang, majorán, rozmarín. Má protizápalový, antibakteriálny a antimykotický účinok.
  • METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE Používa sa ako emulgátor a povrchovo aktívna látka. Pomáha medzi sebou miešať olejové alebo tukové a vodné zložky, zlepšuje stabilitu a roztierateľnosť výrobku. Má vysokú kompatibilitu s účinnými látkami používanými v kozmetickej starostlivosti, ako sú UV filtre, rastlinné výťažky, deriváty bielkovín a kondicionéry, sám pôsobí tiež ako zmäkčujúce látka. Pomáha udržiavať stabilnú pH v pleťových krémoch a telových mliekach. Má dobrú znášanlivosť, je povolený v bio kozmetike a je vhodný pre vegánov.
  • PANTHENOL Alkoholový derivát získaný z kyseliny pantoténovej. Táto zložka sa prirodzene nachádza v rastlinách a je formou vitamínu B5. Používa sa ako zvlhčovadlo, ľahko sa absorbuje do vrstiev pod povrchom pokožky, kde sa premieňa na kyselinu pantoténovú, ktorá sa v ľudskom tele prirodzene vyskytuje. Má protizápalové, antibakteriálne, regeneračné a upokojujúce účinky. Viaže vlhkosť, zmäkčuje pleť, zanecháva ju vyhladenú a navracia jej prirodzenú rovnováhu. Znižuje svrbenie pokožky, urýchľuje hojenie u epidermálnych rán.
  • PHENOXYETHANOL Konzervačná látka, ktorá sa pridáva do kozmetických produktov, aby spomalila rast nežiaducich baktérií, zafixovala vonné látky (zabraňuje rýchlemu odparovaniu), a tým chránila produkt pred znehodnotením a predĺžila jeho trvanlivosť. Táto bezfarebná, mierne viskózna olejovitá kvapalina, rozpustná vo vode a oleji, sa prirodzene vyskytuje napríklad v zelenom čaji alebo čakanke. Pridáva sa do pleťových prípravkov (podkladové a hydratačné krémy), telovej a vlasovej kozmetiky (šampóny, vlasové gély, kondicionéry, telové krémy) atď.
  • POTASSIUM CETYL PHOSPHATE Emulgátor. Táto povrchovo aktívna látka sa v kozmetike používa ako tenzid (čistiaci prostriedok) a zmenšuje povrchové napätie a umožňuje tvorenie emulzií. Nájdeme ju v šampónoch, pleťových čistiacich prostriedkoch, v produktoch ochrany proti slnečnému žiareniu a pod. Používa sa v kombinácii s inými emulgátormi v nízkej koncentrácii pre zlepšenie dlhodobej stability emulzií.
  • ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT [ROSEMARY] Rozmarínový extrakt z ekologického poľnohospodárstva. Má antioxidačné a stimulačné vlastnosti. Chráni pokožku. Má čistiace schopnosti a podporuje detoxikáciu. Je antiseptický, protizápalový a antimikrobiálny, pleť dokáže vyčistiť, zjemniť a upokojiť. Je vhodnejší na mastnejšie typy, avšak neuškodí ani normálnej, zmiešanej alebo suchej pleti. Stimuluje vlasové korienky, zastavuje tak vypadávanie vlasov a podporuje ich rast. Okrem iného dodáva lesk a objem.
  • SALVIA OFFICINALIS LEAF EXTRACT [SAGE] Výťažok zo šalviových listov z ekologického poľnohospodárstva. Má protizápalový, antimikrobiálny, sťahujúci a antiperspiračný účinok/proti poteniu. Je súčasťou produktov proti akné a v deodorantoch. Šalvia obsahuje silice (thujon, cineol, gáfor, borneol, salviol). Ďalej obsahuje triesloviny, saponíny, horčiny, živice, vitamíny skupiny B, vitamín P, minerálne a hormonálne účinné látky). Má výborné účinky na problematickú a aknóznu pleť.
  • SESAMUM INDICUM SEED OIL [SESAME] Sezamový olej z ekologického poľnohospodárstva. Vyhladzuje pokožku. Rastlinný olej, ktorý je veľmi odolný voči oxidácii. Má zvláčňujúce, zmäkčujúce a zvlhčujúce účinky a posilňuje ochrannú vrstvu pokožky. Pôsobí protizápalovo a antibakteriálne. Chráni pred škodlivými účinkami voľných radikálov.
  • SILICA Oxid kremičitý/oxid kremičitý piesok/kyselina kremičitá. Používa sa ako pomocná látka v najrôznejších kozmetických prostriedkoch: ako nosič farebných pigmentov vo farebnej kozmetike, ako protihrudkujúce činidlo v prášku a ako zahusťovadlo v olejových produktoch a maskách.
  • SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL [JOJOBA] Jojobový olej. Tekutý vosk zo semien jojobového kríka. Z týchto semienok sa na kozmetické účely lisuje jojobový olej, ktorý sa mylne označuje ako olej, pretože sa zložením jedná o kvapalný vosk. Je bohatý na mono nenasýtené mastné kyseliny, provitamín A a antioxidačný vitamín E. Má hydratačné účinky na vlasy, ktoré vyhladzuje a dodáva im lesk a hebkosť, preto sa môžeme stretnúť s označením "prírodný silikón".
  • SODIUM LACTATE Sodná soľ kyseliny mliečnej. Súčasťou prirodzených hydratačných faktorov pokožky. Má hydratačné účinky. Má hydrofilné vlastnosti, býva tak v kozmetike používaný ako náhrada glycerínu. Pomáha zvlhčovať a hydratovať pokožku. Má aj antioxidačné a konzervačné vlastnosti.
  • SODIUM PCA Sodná soľ pyrrolidonkarboxylovej kyseliny. Sodium PCA je prirodzenou súčasťou našej pokožky, pomáha pokožke s hydratáciou. Do kozmetiky sa pridáva pre svoje schopnosti nadviazať na seba vodu, je výrazne hygroskopický a viaže na seba vodu z okolia. Je tak zložkou, ktorá pokožku hydratuje. Nájdete ho v krémoch alebo vo vlasovej kozmetike.
  • SORBITOL Sorbitol je prírodný cukrový alkohol, ktorý sa najčastejšie získava z kukuričného sirupu, ale prirodzene ho nájdete aj v zrelom ovocí, napríklad v jablku, broskyni alebo v hruške. V kozmetike sa sorbitol používa ako zvlhčujúci prostriedok a tiež ako prirodzené zahusťovadlo. Dokáže vytvoriť priehľadný gél. Má jemne sladkú chuť i vôňu, takže často slúži aj ako súčasť prirodzenej parfumácie. Najčastejšie sa sorbitol používa v mydlách, vo vlasovej kozmetike.
  • TALC Práškový mastenec. Mastenec je prirodzene sa vyskytujúci mäkký minerál. Skladá sa z kremíka, horčíka, kyslíka a vodíka. Slúži ako surovina pre prášky, kvôli dobrým lepivým vlastnostiam. Pre spoločnosť BÖRLIND sa používa mastenec bez azbestu.
  • TOCOPHEROL Vitamín E. Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Možno ho nájsť v mnohých rastlinných olejoch. Ako antioxidant zabraňuje zažltnutiu. Stabilizuje kozmetiku a chráni pokožku pred voľnými radikálmi, vyvolanými UV žiarením, napríklad aby predišiel predčasnému starnutiu kože.
  • TOCOPHERYL ACETATE Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Ak sa aplikuje na kožu, stáva sa vitamín E enzymatickou konverziou, a potom berie jeho antioxidačné účinky. Všetky vitamíny E fungujú ako antioxidanty a zabraňujú žltnutiu olejov a masiel. Vitamín E je životne dôležitý pre ľudské telo. V kozmetických prípravkoch sa používa aj ako konzervant.