-20%

Šampon na suchou, atopickou pokožku EXTRODERM 200 ml

Rating:
93%
SKU:600819
Běžná cena 373 Kč Akční cena 298 Kč

Šampon určený pro extrémně suchou, citlivou a šupinatou pokožku hlavy. Šetrně čistí a zklidňuje svědění hlavy. Je ideální pro jemnou pokožku hlavy miminek a malých dětí.

Dostupnost: Není skladem
SKU
600819

+ DŮKLADNĚ ČISTÍ
+ ZVYŠUJE KOMFORT

Šampon na vlasy z řady EXTRODERM od certifikované dermokosmetiky DADO SENS, která pochází z dílny známé přírodní kosmetiky ANNEMARIE BÖRLIND, mimořádně jemně čistí a zklidňuje suchou, šupinatou a citlivou pokožku hlavy na přírodní bázi. Zmírňuje svědění, posiluje strukturu vlasů, dodává jim lesk a objem. Obsahuje jemné tenzidy, sůl z mrtvého moře a panthenol. Určen pro každodenní mytí vlasů.

Pro vynikající pleťovou kompatibilitu vhodný i pro miminka a děti. Může tvořit součást léčby atopické dermatitidy a psoriázy. Produkt neobsahuje žádné syntetické vůně, emulgátory a jiné složky, které by mohly dráždit pokožku. Všechny produkty značky DADO SENS jsou kontrolovány ve spolupráci s dermatologickými ústavy a klinikami.

Skupina 27 žen a 3 muži ve věku od 19 do 70 let (průměrný věk 44,7 let) testovala šampon pro suchou, atopickou pokožku EXTRODERM po dobu 4 týdnů. Výsledky studie prokázaly:
83 % uvedlo, že přípravek jemně čistí suchou pokožku hlavy
87 % uvedlo, že produkt jemně zklidňuje pokožku hlavy
73 % uvedlo, že výrobek redukuje lupy
80 % uvedlo, že produkt zmírňuje svědění

 dado sens dermokozmetika benefity dado sens dermokozmetika benefity dado sens dermokozmetika benefity

Vlastnosti:

  • Jemně čistí suchou a citlivou pokožku hlavy.
  • Redukuje lupy.
  • Zklidňuje podrážděnou pokožku hlavy.

Věděli jste?

V žádném produktu DADO SENS a ANNEMARIE BÖRLIND nenajdete sloučeniny PEG, sulfáty, silikony či parafíny.

Aplikace:

Vmasírujte jemně do vlhkých vlasů, nechte chvíli působit a poté důkladně opláchněte vlažnou vodou.

Podrobnosti
SKU600819
UrčeníDermo péče o vlasy
EAN4011140211948
VýrobceDADO SENS
Produktová línieEXTRODERM
Typ pletiDADO SENS Suchá a atopická pokožka
Typy vlasovSuché vlasy, Suchá pokožka hlavy, psoriáza
Balení200ml
Napište svou recenzi
Hodnocený produktŠampon na suchou, atopickou pokožku EXTRODERM 200 ml
Vaše hodnocení
  • AQUA [WATER] Pramenitá voda, ktorá vyviera z hĺbky 165 m v Čiernom lese v Nemecku. Voda je nechlorovaná a prirodzene čistá, plná minerálov a stopových prvkov, ktoré majú podporné procesy pre pleť. Jej funkciou je zvlhčovať povrch pokožky a pôsobiť ako rozpúšťadlo pre rozpustné zložky a rastlinné extrakty vo vode. Táto pramenitá voda vytvára unikátny základ produktov.
  • CAPRYL / CAPRAMIDOPROPYL BETAINE

    AKTÍVNA ČISTIACA LÁTKA
    Veľmi mierna a veľmi ľahko biologicky rozložiteľná povrchovo aktívna látka rastlinného pôvodu (na báze kokosového oleja a glukózy).

  • CITRIC ACID

    KYSELINA CITRÓNOVÁ
    Kyselina citrónová, získaná fermentačným procesom z kukuričného substrátu, je v kozmetickom priemysle neoceniteľná pre svoju schopnosť regulovať pH výrobkov. Taktiež podporuje obnovu kožných buniek, zvyšuje hydratáciu a zlepšuje vzhľad pokožky tým, že odstraňuje odumreté bunky a podporuje svieži vzhľad.

  • GLYCERYL CAPRYLATE Povrchovo aktívne činidlo/ko-emulgátor. Vyrába sa z rastlinného glycerínu a rastlinných mastných kyselín. Má hydratačné a ošetrujúce vlastnosti.
  • HYDROLYZED WHEAT PROTEIN Hydrolyzovaný pšeničný proteín. Získaný enzymatickou hydrolýzou pšeničných klíčkov. Dodáva vlasom vlhkosť a zlepšuje ich kompatibilitu a kondíciu.
  • LAURYL GLUCOSIDE Povrchovo aktívna, neiónová látka, ktorá pomáha zlúčiť dohromady vodu, oleje a nečistoty tak, aby mohla byť pokožka bez problémov očistená. Je vyrobená z glukózy a lauryl alkoholu. V prírodnej kozmetike sa používa ako tenzid, ktorý dokáže nahradiť sulfáty a ďalšie penivé chemikálie. Je súčasťou čistiacich produktov, šampónov alebo sprchových gélov. Vytvára bohatú penu a je vhodná aj pre deti a citlivú kožu. Je šetrný k pokožke, nevysušuje a nedráždi a udržuje jej rovnováhu. Je biologicky odbúrateľný a šetrný k životnému prostrediu.
  • LECITHIN Lecitín je látka prírodného pôvodu získaná zo sójových bôbov. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Reguluje priepustnosť ostatných látok bunkovými stenami a zlepšuje ich vstrebateľnosť. V krémoch a iných ošetrujúcich prípravkoch pomáha ostatným látkam dostať sa do hlbších vrstiev pokožky. Zlepšuje kompatibilitu.
  • LEVULINIC ACID Kyselina levulová. Kyselina z fruktózy, ktorá stabilizuje hodnotu pH. Kyselina levulová je organická kyselina prirodzene sa vyskytujúca v rastlinách. Prírodný konzervant. Má antimikrobiálne účinky.
  • MARIS SALT [SEA SALT]

    SOĽ Z MŔTVEHO MORA
    Obsahujúce minerály a stopové prvky, ktoré starostlivo upokojujú a hydratujú pokožku. Ľahko odmasťuje, odstraňuje odumreté kožné bunky a nečistoty. Pokožka je po aplikácii spevnená, jemná, upokojená a pomáha v nej udržiavať ideálnu mieru vlhkosti.

  • P-ANISIC ACID Kyselina anizová. Stabilizuje hodnotu pH kozmetiky a má antibakteriálny účinok. Prírodná alternatíva konzervantov. Má anti-aging účinok.
  • PANTHENYL ETHYL ETHER Panthenol a etanol. V oleji rozpustné formy panthenolu, ktorý sa používa napríklad v rúžoch. Na koži sa premení na kyselinu pantoténovú/vitamín B5. Viaže vlhkosť a má regeneračný účinok, má vlastnosti hojenia rán.
  • PHENYLPROPANOL Phenylpropanol je primárny alkohol, ktorý funguje ako rozpúšťadlo. Má antimikrobiálne účinky a slúži ako konzervant. Ďalej sa používa ako prísada do parfumov a tiež pomáha maskovať pachy. Okrem parfumov ju nájdeme v zložení vlasovej kozmetiky, čistiacej kozmetiky, v prostriedkoch na opaľovanie, prípadne v sprchových géloch a krémoch.
  • SODIUM CHLORIDE Chlorid sodný/kuchynská soľ. Chlorid sodný je soľ, ktorá sa prirodzene vyskytuje v morskej vode alebo ako kamenná soľ. Používa sa predovšetkým ako zahusťovadlo prípravkov, prípadne pomáha znižovať ich viskozitu. Má tonizačné, čistiace, antiseptické, abrazívne a adstrigentné účinky. Na pleť pôsobí hydratačne, ľahko odmasťuje, odstraňuje odumreté kožné bunky a nečistoty. Pokožka je potom spevnená, jemná, upokojená a pomáha v nej udržiavať ideálnu mieru vlhkosti.
  • SODIUM COCOAMPHOACETATE Ide o organickú zlúčeninu, kvapalinu jantárovej farby, ktorá pochádza z kokosového oleja. V kozmetike ju nájdeme ako súčasť výrobkov určených na starostlivosť o vlasy a telo. Je to látka, ktoré zlepšujú penivosť prostriedkov osobnej hygieny. V šampónoch napomáha zlepšovať elasticitu vlasov, regeneruje ich a robí ich lesklými.
  • SODIUM LAUROYL GLUTAMATE Aktívna povrchovo čistiaca látka rastlinného pôvodu, SLSA. Mierny tenzid získavaný z kokosového oleja. Ide o organickú soľ, ktorá pomáha z pokožky i vlasov odstraňovať nadbytočný maz a nečistoty bez toho, aby ju zbytočne dráždila alebo vysušovala. Používa sa aj v detských produktoch.
  • SODIUM LEVULINATE Sodná soľ kyseliny levulínovej je organická kyselina prirodzene sa vyskytujúce v rastlinách. Najčastejšie sa získava deriváciou kukuričného škrobu. Stabilizuje hodnotu pH kozmetiky a má mierny antibakteriálny účinok. Používa sa ako konzervant, teda stabilizuje produkt a predlžujú jeho životnosť. Na pleti pôsobí ako kondicionér. Vykazuje tiež antimikrobiálne účinky.
  • SODIUM METHYL COCOYL TAURATE Sodium metyl Cocoyl taurate je šetrný tenzid vhodný aj pre veľmi citlivú pokožku. Jedná sa o sodnú soľ, ktorá sa získava z kokosového oleja. Tvorí jemnú krémovú penu. Má výborné umývacie a čistiace schopnosti a súčasne nijako nenarušuje hydrolipidový film pleti. Naopak podporuje jej hydratáciu. Pridáva sa do šampónov a pleťovej čistiacej kozmetiky. V šampónoch okrem iného slúži aj ako alternatíva silikónov, pretože pomáha posilňovať a vyhladzovať vlasy a dodáva im lesk.